Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Autonom inspeksjon av vannfylte tunneler

Sassas investering fra Validé

SIGNERING: Jone Sæbbø og Jarle Bjermeland fra Sassas AS signerer investeringen med Anne Cathrin Østebø, administrerende direktør i Validé og Johannes Løyning, investeringsdirektør i Validé. (Foto: Hilde Garlid)

SASSAS er forkortelsen for Scandinavian Autonomous Survey Solutions AS. Selskapet gjennomfører autonom inspeksjon av vannfylte tunneler.

Når vannrør skal inspiseres for feil og skader i kraftverk i dag, må kraftselskapene stoppe produksjonen. De bruker en ROV som må løftes inn i rørene med kraner, og den drar en kabel bak seg inn i tunnelen. Hvis dette stopper, trengs det personell, inne i rørene, for å fikse det.

Alt dette er tidkrevende og dyrt for kraftselskapene, som må stoppe produksjonen over tid, og helst tømme rørene for vann.

Løsningen til Sassas er å inspisere vannrør med AUV spesialtilpasset tunnelinspeksjon mens det er vann i rørene. AUV-en er 2 meter lang og veier 35 kilo, og kan enkelt bæres av to personer. Den er utstyrt med sensorer for tunnelinspeksjon og den er manøvrerbar.

Gründer er Jarle Bjermeland, som har bakgrunn fra luftfart. Lagmedlem er Fredrik Fjellså og Jone Sæbbø.

Støttet av Validé:
• Inkubatorselskap
• Forretningsutvikler: Jon Trygve Kjerstad
• Deltaker i ITSA Growth 2021/2022
• Investering fra Validé AS