Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Collage Dn Valide

10 Validé-selskap på DNs liste over «Årets gründere»

Av 277 selskaper som deltar i Dagens Næringsliv sin kåret over å bli «Årets gründer» er åtte tilknyttet Validé. -Meget gledelig lesning, sier Gry Isabel Sannes, leder av forretningsutviklingsprogrammet ITSA.

10 av 29 selskap i Rogaland på Dagens Næringsliv sin liste over «Årets gründer» er eller har vært tilknyttet Validé. Flere av kandidatene har lært seg forretningngsutvikling i ITSA-programmet.

Totalt er det 277 gründerselskap som har meldt seg selv inn til DN-konkurransen «Årets gründer», innen fristen 1.mars.

-Dette er en imponerende samling gründere, sier Rolf Assev i StartupLab, som er medlem i den internasjonale juryen som nå går krevende utvelgesesdager i møter. De skal til slutt kåre selskapene som imponerer mest på fire kriterier, der fremgang siste år er sentralt. Totalt har disse 277 selskapene skapt 5000 nye arbeidsplasser.

Validé som homebase
På listen over selskaper med adresse Rogaland, finner vi i alt 10 selskap som har hatt sin spede start eller vekstperiode i inkubatoren hos Validé. De 10 er Futurehome AS, KVS Technologies AS, Tidewave R&D, Terp AS, Misc Games AS, MyHatt AS, Davo AS, Robotics Innovation AS, Future Spark AS og Youblob.

-Jeg er stolt av regionens gründere og ser at den jobben vi i Validé og ITSA gjør er viktig. Vi bidrar til å ta ned risiko for selskapene og det øker sjansen deres til å skape gode resultater i tidlig fase, sier Gry Isabel Sannes.

Til sammen har disse 10 hentet inn 28.550 000 kroner i kapital i løpet av 2018, og de har per i dag 65 ansatte til sammen.

Som startups har de til sammen i sin korte eller lange eksistens hentet inn 49.750.000 kroner i kapital fra investorer, hvorav Futurehome AS alene har hentet inn 32 millioner kroner av disse fra investorer.

De aller fleste av selskapene har også fått offentlig penger til å utvikle sine innovasjoner. Totalt har disse selskapene mottatt 26.450.000 kroner i offentlig støtte.

Skaffer seg nyttig innsikt og data
Det finnes ingen totaloversikt over gründerselskap i Norge, så Dagens Næringsliv har via denne årlige kåringen, siden de startet i 2014, skaffet seg den aller beste totaloversikten. Gjennom søknadsprosessen sanker de også nyttige opplysninger fra selskapene når det gjelder bransjer, produkt, antall ansatte, investeringskapital, offentlig kapital og omsetning fra 2017.

«Målet med «Årets gründere» er imidlertid ikke bare å kåre noen få, men å synliggjøre alle våre nyskapende selskaper, så man kan lese seg opp på hva som skjer i spesielle bransjer, i eget fylke, hvem som henter penger fra investorer, hvem som tjener penger. På nettsiden til Årets gründere får man raskt oversikt over de smarte nye konseptene, pengene og investorene», skriver Dagens Næringsliv.

Her er alle 277 selskap: Årets grûndere