Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
ITSA Growty Demo Day 15

50 tidlig-vekstselskaper hentet 227 millioner

Er det verdifullt for vekstselskap å delta på Validé sitt vekstprogram ITSA Growth? La oss kikke oss selv i kortene. Dette er fakta om effekten av ITSA Growth.

Validé startet vekstprogrammet ITSA Growth i 2019. Det er et program for innovative, dyktige selskap hvor flere virkelig løser store samfunnsutfordringer. For å delta på ITSA Growth må selskapet ha et produkt eller prototype, de må ha kunder eller et identifisert marked, ha stort vekstpotensial nasjonalt og internasjonalt og de må være rigget for investering.

ITSA Growth nr 4 2023

ITSA GROWTH NR 4: Denne gjengen avsluttet sitt ITSA program i februar 2023. Mange av dem har hentet betydelige summer i året som har gått. (Foto: Hilde Garlid)


50 ITSA Growth selskap
50 selskap hvor de aller fleste har base i Rogaland, kan kalle seg ITSA Growth selskap. Vi har til nå gått fire runder med det fire måneder lange programmet. Det femte kullet med 13 nye, lovende selskap, starter 24. oktober 2023.

Validé lover i vår markedsføring at Growth-selskapene får kompetanse, nettverk og tilgang til kapital. Alle tre delene er like viktige for vekst og selskapsutvikling, men la oss se nærmere på hvordan det har gått med kapitalinnhentingen til de første 50.

Penger hentet i ITSA-året
For å måle ITSA-effekten og å sammenligne årgangene, setter vi ett år som tidsramme rundt tallene. Vi viser hvor mye kapital disse vekstselskapene faktisk hentet inn i løpet av ITSA-programmet (4 mnd) + 8 måneder etter avsluttet program.

Investorene investerer
⭐️ 50 selskap fra fire program hentet til sammen 227 millioner kroner i løpet av sitt ITSA-år.

⭐️ Validé AS investerer i tidlig fase. Det samme gjør de to fondene Validé drifter; Validé Invest I og Validé Invest II. Til sammen har Validé AS og fondene investert 18 millioner kroner i ITSA Growth selskap.

⭐️ Eksterne, private investorer har investert 86 millioner kroner.

⭐️ Softfunding, offentlig finansiering, som blant annet penger fra Innovasjon Norge, Norges forskningsråd, banklån, Skattefunn og EU, har investert 123 millioner kroner.

⭐️ Er det bare i ITSA-året at selskapene har hentet penger? Nei, snøballen har rullet videre for mange. De 50 selskapene har hentet ytterligere 303 millioner kroner.

⭐️ Totalt har de 50 selskapene hentet 530 millioner kroner fra 1019 til i dag.


Alive and kicking
Når Validé vurderer kandidater til ITSA Growth, er vi nøye med forarbeidet. Noen kjenner vi fordi de har deltatt i tidlig-faseprogram som ITSA Start, GründerAcademy eller de er inkubatorselskap. Fem av de 50 er spinn-off fra universitet og forskningsmiljø. De har gått kommersialiseringsløpet fra kunnskap til produkt via Validé sitt oppdrag som teknologioverføringskontor (TTO).

Andre selskap har vi blitt kjent med fordi fondene våre vurderer investering. Fondene setter noen ganger som klausul for investeringen at selskapet deltar i et kompetanseprogram. Dette gjør investorene for å trygge kapitalen i den vekst- og risikofasen selskapet faktisk er i. En annen viktig evaluering før opptak, er om forretningsmodellen er skalérbar og om vi tror team og selskap er robust nok til å stå i ventende hardt startup-vær.

Med disse 50 har vi truffet planken. Noe flaks og god timing, javel – men det viktigste suksesskriteriet er at det er våre mest erfarne forretningsutviklere som gjør utvelgelsen. Derfor er det kun fire av de 50 som har avviklet i løpet av disse fire årene! Det gir en overlevelse på 92%.

92%, folkens! Det er normalt et utopisk tall i startupverden; nasjonalt og internasjonalt. Og imellom 2019 og i dag har det vært pandemi og ustabilitet i globale markeder.

Hvilke problem løser de 50?
Det er flere startupstjerner blant de 50, og problemene de løser er både regionale, nasjonale og internasjonale. Batteri, betong, flom, CO2-fangst, sikkerhetssimulering, helsesystem, digitalhjelp, juridisk hjelp, trusselvurdering, togturisme, sjøtransport, tunge løft under vann, kartverk, strikkeapp, fake news og fartssimulering, mobilitet, haiangrep på oppdrettsmerder, strøm og agritech og mye, mye mer.


50 ITSA Growth selskap fra 2019 til 2023


Nye stjerner fødes
24.oktober er det Launch Day for 13 nye selskap. Vi ønsker selskapene AntiDiet AS, Barde AS, Botanist AS, Capsulate AS, Carnetic AS, Casper Robotics AS, Coboost AS, Exposer AS, NordicDX AS, Novatech AS, ReLi AS, Shiftr AS og Stor Stas AS varmt velkommen til ITSA-verden. Det står plasser og venter på dem på startupenes stjernehimmelen.

DemoDay med investorpresentasjon fra disse selskapene er 22. februar 2024.

Validé hadde ikke klart å lage ITSA Growth uten de mest dedikerte og engasjerte partnerne våre. Stor takk til:

ITSA Growth partnere 2023