Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Alphatek 13

AlphaTek øverst på pallen

AlphaTek heter startupselskapet som gikk til helt til topps og sikret seg en investering på 300.000 kroner fra Validé i den femte ITSA-finalen i akeleratorprogrammets historie.

Hvordan måle at treningen til en toppidrettsutøver faktisk gjør vedkommende sterkere, og at personen jobber rett og smart for å nå sine mål?

BOOST: Trener strongman-utøveren Åsmund Tveitevoll på en slik måte at hans faktisk blir sterkere? Via et treningsbrett utviklet av AlphaTek skal trenere, toppidrettsutøvere, fysioterapeuter eller andre som trenger kunnskap om treningsutvikling, få svar. Erik Vassøy Olsen og de andre i team AlphaTek er vinneren av den femte ITSA-finalen. (Foto: Hilde Garlid)

Det er spørsmålet som gjengen i AlphaTek mener de løser, via treningsbrettet som de utvikler. Med vinnerpotten fra Validé vil de utvikle en prototype, og sikre dem patent, på den unike løsningen deres.

Brettet høster personlige treningsdata som igjen gir trenere, PTer eller fysioterapeuter dypere kunnskap om hvordan det bør trenes og hvilken del av treningen som gir resultat.

«Knowledge boost human body» er deres visjon, og gjengen i AlphaTek er i gang med verdifull testing via trenere til ekte atleter. AlphaTek sin reise kan bokstavelig talt ta dem til toppen - av pallen.

GRIP-VINNER: Bjarte Nedrehagen med beviset på at han vinner 200.000 kroner i investering fra Validé. Gry Isabel Sannes er leder av ITSA og Johannes Løyning, leder av ITSA-jury og fersk finansdirektør i Validé. (Foto: Hilde Garlid)


Miljøløsning for store dyp
Selskapet Grip Offshore og gründer Bjarte Nedrehagen er det andre ITSA-selskapet som Validé investerer i; med 200.000 kroner.

-Vi tror at havdypene er mer enn klare for sikre og miljøvennlige robotløsninger, sier Bjarte Nedrehagen, som samarbeider med IKM Technology og holder hus under samme tak som IKM Technology, IKM Subsea og ABB Robotics.

Grip Offshore er en del av inkubatoren til Validé.

Ni selskaper har nå gjennomført det femte akselerasjonsprogrammet til ITSAccelerator, Alle gjorde jobben vrien og vanskelig for en kompetent jury av forretningsutviklere og investorer.

Se bildegalleri

Alphatek 13
Alphatek 13
Alphatek 13
Alphatek 13
Alphatek 13
Alphatek 13
Alphatek 13
Alphatek 13
Alphatek 13
Alphatek 13