Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Dsc06886

Finalistene i ITSA klar til å møte investorkorpset

Etter 12 uker med intens hardtrening er gründerne som deltar på ITSA nå i sin livs businessform. Visjonen er blankpusset. Produkter og ideer er testet og validert av kunder. Historiene som er skapt gir budskapet god glid inn til finalen 15. februar.

I auditoriet i Måltidets hus inviteres profesjonelle investorer som til vanlig spiser forretningsideer og gründere både til frokost, middag og kvelds. Lette triks som fine powerpoints lar de seg ikke blende av. Deres kompetente radar er siktet inn på solide verdier, markedspotensial, personlig engasjement, det unike og om produktene faktisk er et svar på et problem.

Finale som startskudd

-Dette er den femte finalen i ITSA sin historie, og det er et knippe engasjerte deltakere som virkelig har jobbet hardt med forretningsideene sine, sier Gry Isabel Sannes. Hun er etablereren og innholdsutvikleren av Validé sin tech-akselerator ITSA; et program som er skreddersydd for å få fart på gode forretningsideer gjennom trening, trening og trening, nettverksbygging og solide kompetanseløft. Sammen med entreprenørmaskinen Sean Paul Shanor i Validé får de et knippe gründere til å holde fokus, holde tidsplanen og holde motet oppe mens de to endevender hver eneste tanke og teori som er tenkt eller testet fra gründerens side.

-Ingen som deltar får tid til alt som skal til for at du tar et selskap fra 0 til 100, men vi bidrar betydelig til akselerasjonen. Målet vårt er å sikre at fundamentet til ideen, løsningen eller produktet holder. Etter 12 uker på ITSA vet du hvorfor du gjør dette, hvilket problem du løser og hvordan du skal få budskapet fram. Vi i ITSA sier at vi gjør selskapene investorklare. Hvordan årets kull lykkes med sine investorpresentasjoner får vi første beviset på 15.februar. Vi kaller det en finale, men i realiteten er datoen et startskudd på den eventyrreisen denne gjengen faktisk legger ut på, sier Sannes.

Billetter til The Final Pitch Day finner du her


UTVIKLERNE: Gry Isabel Sannes og Sean Paul Shanor hos loset den femte runde av ITSA tech-akseleratoren fra start til finale. (Foto: Hilde Garlid)

… og finalistene er

Alphatek: Hvordan måle at treningen til en toppidrettsutøver eller en pasient på rehabilitering faktisk gjør vedkommende sterkere, og at personen jobber rett og smart for å nå sine mål? Gründerne Erik Vassøy Olsen og Åsmund Tveitevoll har utviklet et brett som høster ny data ut av personlig trening. Produktet er utviklet for treningsindustrien, men kan gjøre god nytte innen rehabilitering og helse.

-Vi er i testfasen av teknologi, og vi er heldig som har fått trener og utøvere i Oilers som produkttestere, sier Vassøy.

Grip Offshore: Forretningsreisen til Bjarte Nedrehagen og selskapet Grip Offshore har skutt fart i løpet av ITSA-tiden.

GRIP: Bjarte Nedrehagen med første utkast av sin storytelling. (Foto: Hilde Garlid)


Selskapet er tatt opp i inkubatoren til Validé, og før jul signerte Grip Offshore en LOOP-kontrakt med Equinor Technology Ventures (ETV) som skal teste Grip sin elektriske subsea robotløsning.

-Vi tror at havdypene er mer enn klare for sikre og miljøvennlige robotløsninger, sier Nedrehagen, som samarbeider med IKM Technology og holder hus under samme tak som IKM Technology, IKM Subsea og ABB Robotics.

SALSAFRELST: Patricia Mendez Garcia har importert tomatplanten Tomatillo for å kunne lage den rette salsaen i Norge.


Salsitas: Skuffelsen over den «røde røren» som vi nordmenn topper taco-fredag en vår med var så stor for mexicaneren og salsaentusiasten Patricia Mendez Garcia, at hun bare måtte starte sin egen salsaproduksjon. Og det gjør hun grundig. Planteforskere og gartnere på Jæren planter nå andre runde av den mexicanske salsatomaten «Tomatillo». Hennes salsa er ikke bare eksploderende god på smak; det er glede, helse og kultur i hver dråpe.

Obsidian Technology: Hvordan skaffe seg et klarere bilde av seismikk som gjør leteselskaper i stand til å ta raskere og bedre avgjørelser? Abdul Razzaq Adnan Aqrawi er «oljeungen» fra Rogaland som i flere år har finsiktet seg inn på seismikktolkning for oljebransjen; først i USA, men som nå tar selskapet hjem til Norge.

AA Nordic Consult: Mellomleddene er mange og logistikken innfløkt og fordyrende i internasjonal varehandel. Atle Holth og Aryapriya Biswas er AA-partnerne i AA Nordic Consult AS. De bruker blockchain-teknologi for å gjøre veien kortere fra produsent til forbruker. De starter med matvarebransjen og gjengen som aldri gir seg; i Kiwi.

Mat i Sentrum: I festtalene heter det «matfylke Rogaland» og slagord som «fra jord til bord» og «matfatet Rogaland» sitter løst. Men hvor mye ser vi til det kortreiste, det unike og det ferske i ukene mellom Gladmat-festivalene? Anne Iren Håvarstein bringer maten og måltidet tilbake til sentrum.

Presenter: Forskning viser at det tar hele 17 år fra forskningen har funnet svar på utfordringer til konkrete løsninger faktisk er implementert i samfunnet. 17 år?!? Alt for lang tid, mener Randi Wågø Aas som har etablert selskapet Presenter. Gründerne gjør forskningsresultat mer relevante og tilgjengelig for samfunnet.

Petraos: Alla Sapronova er fysikkforsker med bostedsadresse i regnbyen Bergen. Der vasser hun, bokstavelig talt, i kortreist energi. Sapronova og hennes forskerteam i Petraos vil gi norske hytter og hus, biler og personer en ny energikilde – regndråper. En nano-film på tak, vinduer eller andre flater høster energi og lager strøm. Via ITSA har Petraos fått kontakt med Innovasjonspark Stavanger som uten å nøle stiller skråvinduene på taket av Arkivenes hus til disposisjon for tekniske tester. -I teori og beregninger vet vi hvor mye strøm regnværsdager, og netter, kan gi oss i et villere og våtere Norge. Å få testet det i praksis i Innovasjonspark Stavanger er et viktig steg videre mot at regnvær kan produsere kortreist strøm, sier Alla Sapronova.

BERGENSVÆRET: Alla er forskeren som vil brukes regnet i Bergen til noe nyttig. (Foto: Hilde Garlid)

Share AIO: Norske boder, garasjer, loft og kjeller er stuet full av utstyr og spesialverktøy som absolutt er kjekt og ha, men som vi som eiere må innrømme at vi sjelden bruker. Ekteparet Hong fra Kina er fysisk vant til å leve på få kvadratmetre, og lagringsplass for sjeldenheter er mangelvare. Share AIO er ikke bare en digital plattform som gjør deling av goder og gods lett og sikkert, men de vil også endre den norske eiekulturen til en langt mer sosial delekultur.

Agri-E: Agri-E er ett av svarene i det globale, grønne skiftet, og det starter med biogassanlegger på Grødaland på Jæren. Egil Vigdel, Kjell Husabø og Jostein Kleppa er så sikre på sin teknologi at de allerede har brukt millioner av kroner på å utvikle et energiselskap som bygger, eier og drifter anlegg som foredler biogass/naturgass til strøm, varme, hydrogen til boliger og transportmidler samt CO2 til veksthusbransjen.

GRØNT: Egil Vigdel, entreprenør og entusiast for biogass. (Foto: Hilde Garlid)