Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
ONS Trust Scale Up

Fire av 16 utvalgte til Scale-Ups ONS er fra Validé

Av de 16 utvalgte startup-selskapene som får presentere seg fra en ny Scale-Up scene på årets ONS, så er fire av dem fra Validé sitt univers. Det gjør oss stolte.

I alt var det 40 søkere til dette nye konseptet på energimessen ONS, som skjer i Stavanger 29.august til 1. september 2022.

En jury fikk i oppgave å koke dette ned til 16 stykker, og kriterier som innovasjon, bærekraft og selvsagt muligheten for vekst, nasjonalt og internasjonalt, ble vektlagt.

LES OM ALLE DELTAKERNE: Fantastic response to Scale-Up ONS

Trener og trygger oljebransjen
Alle de fire fra Validé-verden bistår energibransjen på ett eller annet vis, med deres ansvar for folk og miljø.

På listen finner vi PaleBlue, et selskap som driver med simulering i 3D av store operasjoner som krever trening, koordinering av mye folk og stort, tungt og dyrt utstyr. Selskapet finner sine kunder blant annet i oljeindustrien. Deres måte å løse læring og trening, koordinering og samarbeid på vil nok tiltrekke seg oppmerksomhet på ONS.

PaleBlue ONS 2019

3D-VERDEN: PaleBlue var deltaker på Validé og Innovasjonspark Stavanger sin fellesstand på forrige ONS, i 2019. (Foto: Hilde Garlid)


Tre fra årets Academy-kull
Så følger tre superinteressante selskaper som alle er nyklekket ut av årets GründerAcademy 🚀. Ekstra interessant er det at den internasjonale juryen til Scale-Up ONS har gjort akkurat den samme topp3-utvelgelsen som den lokale juryen i GründerAcademy har gjort. De har invitert Braaten.technology, NUaer og Novatech til å presentere på ONS-scenen. Disse tre deltok i regionsfinalen til GründerAcademy, og NUaer, med Kristin Alne i spissen, deltar i landsfinalen fra Rogaland 25. oktober 2022.

GründerAcademy finalister 2022

TOPP3: Braaten.technology ved Trygve Aleksander Årdal, NUaer ved Kristin Alne og Novatech med Knut Husdal har alle fått tid på ONS sin Scale-Up scene. (Foto: Hilde Garlid)

Braaten.technology: Har utviklet en vekt for å beregne tunge løft under vann. Selskapet ble etablert i januar i år, men løsningen deres ser ut til å ha truffet planken så aldeles godt. De har IKM SubSea med på laget, har testet vekten på havets bunn og høster lovord, og kunder. Garantert at Trygve Aleksander Årdal og teamet hans vil møte interessante kunder og investorer på ONS.

NUaer: Er et droneselskap som høster utslippsdata i real-time. De retter sitt markedsfokus mot maritim sektor. Deres drone, en «sniffer», følger båter i trafikk og måler hva skip faktisk slipper ut av CO2 og klimagasser. Verdifull informasjon for redere, havner, myndigheter osv.

NUaer er en spinn-off fra det hurtigvoksende, børsnoterte droneselskapet Nordic Unmanned i Sandnes. Kristin Alne er daglig leder.

Novatech: Simulerer miljøeffekten av klima- og CO2-reduserende tiltak for store virksomheter. Selskapet har penset seg inn mot olje/gass/energibransjen, først. Nettopp den gjengen møter de på ONS, og som nok trekkes mot Scale-Ups scenen for å se og høre det nyeste nye. Knut Husdal vil presentere Novatech sine interessante løsninger for en bransje som virkelig trenger å bevise at du gjør reelle tiltak for klima.

Ros fra juryen
Dette skriver juryen om oppgaven de har fått:
«We are super excited to welcome the 16 Scale-Ups companies to exhibit and showcase their next generation technology and solutions. The interest has been overwhelming. Exciting companies from all over the world have applied, stretching from Australia, Canada and Norway. They show a vast range of new, innovative services and products – which is exactly what we wished for when creating the Scale-Ups arena».