Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
ONS forskerne So Me

Forskere og startups på Validé sin ONS-stand

Fem forskere møter næringslivsaktører fra energibransjen på standen som Validé og energiklyngen NES har felles på årets ONS. Vi har også invitert inn fem av våre gründerselskap.

Validé og energiklyngen NES deler stand på ONS sammeen med selskapet havvindselskapet Skjoldblad.

Vi har laget felles program hvor forskere, inkubatorselskaper om medlemsbedrifter i NES får presentere seg for sine egne gjester.

Mandag: forskernes dag
29.august er åpningsdagen for ONS. I åpningsprogrammet deltar både den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenzkyy, samt vår egen kronprins Haakon Magnus, statsminister Jonas Gahr Støre, Elon Musk og Equinorsjef Anders Opedal og en rekke andre toppledere innen energibransjen nasjonalt og internasjonalt.

«Trust» er årets ONS-tema. Validé og energiklyngen har valgt «Trust the transition» som vår felles profil på standen.

Mandag 29.august er «The university Day» både i det offisielle programmet for ONS, og på vår stand.

Fem forskere fra Universitetet i Stavanger (UiS) inviterer til en halvtimes presentasjon fra sin energiforskning

ONS program mandag 200822

• Professor Yihan Xing holder foredrag om hvordan Universitetet i Stavanger (UiS) samarbeid med næringslivet: «Industry-driven R&D in collaboration with the University of Stavanger – offshore, subsea and ocean renewables», er navnet på hans presentasjon.

• Professor Raoof Gholami ser på utfordringer og tekniske løsninger for lagring av CO2: «Underground Hydrogen Storage Technology: Callenges and Potensial Technical Solutions»

• Postdoc Marek Jan Janocha vil presentere løsningen VIMEC som er forkortningen for: «Cortex-induced motion energy converter», som også er tittelen på presentasjonen. VIMEC er en løsning Validé TTO bidrar til å kommersialisere.

• Postdoc Jie Cao presenterer en annen teknisk løsning som har sitt utspring fra UiS-forskning, nemlig drilling ved bruk av AI. «AI-Drill – Revolutionizing Drilling with Big Data and Artificial Intelligence».

• Forsker Luca Oggiano er gründer og administrerende direktør i selskapet NablaFlow. Selskapet har utviklet verktøy for å simulerer vind, raskere og bedre enn dagens metoder. Verktøyet brukes av arkitekter og byplanleggere for å gi oss bedre byer når klimaendringene gir hjemstedene våre villere og våtere vær. NablaFlow er en spinn-off fra Universitetet i Stavanger. Luca Oggiano vil presentere hva verktøyet gjør i dag, særlig innen deres suksesser med å forbedre, og sette verdensrekordeen, innen fartsidretter. Energi er også en bransje som kan nyttegjøre seg av NablaFlow sine vindsimuleringer.

Tirsdag: Gründerdagen
Fem inkubatorselskap, som alle er i Validé sin investeringsportefølje, får sine 30 minutter til å presentere sine løsninger i møterommet på Validé og energiklyngens fellesstand på ONS.

De fem er: Exedra, Beluga Subsea, Qwave, SmartCube og Solintegra.

ONS inkubatorselskap

SmartCube retter sitt produkt mot energibransjen og har en løsning som reduserer avfall i forsyningskjeden og leverer løsninger for å forbedre informasjonskvaliteten. (Autonomous Material Management Systems AMMS)

Solintegra Leverer tak til bolighus og industribygg som er solcellepanel og tett tak samtidig. Det gjør at solcellepanel blir en mer helhetlig og estisk løsning for bolighus.

Exedra har utviklet metoder for å verifisere barrierer for PP&A-bransjen. De neste årene skal mer enn 3000 brønner tettes igjen etter oljebransjen. Hvordan måle at brønnen er tett? Exedra sin løsning bidrar til å løse det problemet.

Beluga Subsea er et pinn-off selskap fra IKM som har utviklet løsninger for å foreta løft og forflytting av tunge ting under vann.

Qwave-teknologien gir kritisk viktig informasjon om hvordan lykkes med sikker lagring av CO2. Selskapet bruker akustiske sjokkbølger for å teste styrken i borevegger, og løsningen deres brukes også for å øke effektiviteten, og redusere kostnader, ved boring.

Besøk oss på stand
Validé, NES og havvind-selskapet Skjoldblad har sammen laget en stand hvor vi kan ta i mot ONS-gjester, hele dagen, alle dagene.

Vi har fått plass i Hall nr 9, vis a vis Centre Court, og i nabolaget vårt finner du Innovasjon Norge, Stavanger kommune, Universitetet i Stavanger, Sintef, Lyse og mange flere.

Du er hjertelig velkommen innom, og ta gjerne kontakt med oss dersom du har en idé du har lyst å diskutere med oss.

ONS Hall 9 Valide og NES

HVOR ER VALIDÉ?: Ta gjerne turen innom oss i Validé og Norwegian Energy Solutions Cluster (NES) I Hall 9 på ONS. Tett på Centre Court.