Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC

Glitter over årets innovasjonsfest

Årlig feirer Universitetet i Stavanger og Validé vårt felles samfunnsoppdrag med å realisere viktige forskningsresultat i kommersialiseringer. Årets fest samlet nær 100 gjester og fantastiske innovasjoner.

Glitteret har lagt seg, men ennå kjenner vi på feststemningen etter feiringen av alt det flotte, spennende og viktige som skjer mellom Universitetet i Stavanger og Validé. 

Verden trenger å løse de store utfordringene. Universitet og forskning er unike kilder til gode, kunnskapsbaserte ideer som gjør næringsliv og samfunn i stand til å løse problemene. 

Fire forskningsløsninger
Årlig feirer Universitetet i Stavanger og Validé vårt felles samfunnsoppdrag med å realisere viktige forskningsresultat i kommersialiseringer. Vi kunne hatt så mange, mange flere på festscenen på Atlantic Hotell, men i år fikk våre nærmere 100 gjester høre fra disse fire: 

👍🏻 Sverre Nesvåg, den pensjonerte rusforskeren som under en smertefull operasjon brukte tankene sine til å finne en bedre løsning for å drenere absester. Metoden henter han fra oljebransjen. 

⛑ Kan kunstig intelligens og datainnsamling fra hverdagslige hjelpemidler bistå hjemmetjenestene våre? Det er ett av mange nyttige prosjekt fra AI-forskningen hos Stavanger AI Lab (SAIL) som Tom Ryen Alvaro Fernandez-Quilez og Florenc Demrozi kunne fortelle om.

🌀 Sandcatch Solutions er en fiffig og særdeles viktig variant av en UiS-spinn-off, @Typhonix, som spinner ut enda en ny idé. Sandcatch Solutions renser biogassanlegg for slam og dritt uten å stenge ned anleggene. Cecilie Drange er et fyrverkeri av en daglig leder, og markedet er globalt. 

📚 Priser og utmerkelser har drysset over professor Natalia Kurcikova, fra Læringsmiljøsenteret på UiS det siste året. Ikke rart. Hennes forskning om digital læring gir kritisk viktig kunnskap om hvordan barn lærer, eller ikke lærer, når de bruker såkalte læringsapper i barnehage og skole.  

Taler og takk
Ingen ekte festkveld uten kloke taler. De kom i år fra UiS-rektor Klaus Mohn, Stortingspolitiker Margret Hagerup, pro-rektor for innovasjon Marte Cecilie W. Solheim og Tor Arnesen, styreleder i Energy Transition Norway (ETN) som har visjoner om å bruke Ullrigg til testanlegg for karbonfangst&lagring (CCS)

Da gjenstår det å takke. Vi er stolt over nettverk og partnerne våre fra næringsliv, industri, banker, myndigheter, forskningsmiljø, klynger og politikk. De var det alle sammen. 

Takk til Kristina Thomsen fra Ungt Entreprenørskap som loset oss gjennom kvelden. Kunstnerisk takk til elever fra dans og drama på Kongsgård avdeling Bjergsted som fikk rektor Klaus Mohn til å snakke om «den nye oljen». 

Glitteret har lagt seg, men arbeidet med å realisere forskningsideer i nytt og eksisterende næringslivet har bare fått fornyet energi. Validé er full av pågangsmot etter en kveld som dette. 

INNOVASJONSFEST 2024 - bilder av Syed Aqib Ali, UiS

Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC
Innovasjonsfest 2024 Troels og AC