Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Vorian Hänga sept 2020

Hänga lanserer plattformtjeneste for vennskap

Nå skjer det. Og timingen er perfekt. Venne-tjenesten Hänga ble lansert to dager etter at statsministeren opphevet de norske korona-restriksjoner. Nå er det lov å være sosial. Nå trengs Hänga.

- Vi lanserer først en beta-versjon, en MVP. Vi har hatt ekstremt dyktige og effektive dataprogram-utviklere som gir oss alle muligheter til å lansere plattformen globalt, og for et bredt publikum, men vi tar steget litt varsomt i starten. Tjenesten passer for alle, overalt, men vi velger å fokusere på storbyer i Skandinavia med målgruppen 25-35 år, sier Jeanette Petersson, medgründer i Hänga.

SJEKK UT: HÄNGA HER

- Jeg har enda mer tro på nytten og gleden av tjenesten nå enn da jeg startet for 2 år siden. Vi har brukt tiden til å spørre og analysere både behov og marked. Vi har bygget en tjeneste som er eksakt hva folk har bedt om. Vi kommer til å ta markedet, sier gründer Vorian Maryssael.

Hänga venneplattform 1

DAGENS EVENT: Slik ser event-menyen som kobler verter og nye venner med hverandre. (Sceenshot Hänga 22.02 2022)


Sosial sult
Hänga er den sosiale eventtjenesten som startet mot tidsstrømmen, men som kan få fart når tidevannet nå snur. I to nedstengte korona-år, så har Vorian Maryssael jobbet fram en plattform som skal gjøre oss skandinaviere mer sosiale, åpne og inkluderende for personer vi ikke kjenner! Den sosiale varseltrekanten som pandemien har lært oss å oppdage overalt hvor det finnes flere enn 10 personer, skal hun gjøre om til et venneskilt.

- Den sosiale sulten er stor, og særlig etter å møte andre enn dem vi deler hus med. Studenter er en opplagt målgruppe, men folk på hjemmekontor tørster også etter å treffe folk nå når kollegafellesskapet har vært minimalt, sier Vorian Maryssael.

Hänga venneplattform 2

PROMO: Hänga og Vorian deltok på Nærings-TV, Nysnakk, i april 2021. (Foto: Hilde Garlid)

Team og tech
Vorian dukket opp som singel-gründer hos Validé for to år siden. Struttende av energi på å mingle oss nordmenn sammen med fremmede. Cirka et halvt år hadde hun som tidshorisont på å skape begeistring for ideen, skaffe penger, bygge tjenesten og lansere tjenesten Hänga.

- Slik gikk det vel ikke?

- Nei, men nå er jeg er glad for at det ikke skjedde. Visjonen er den samme, bare betydelig styrket. De to årene, og alle avslagene jeg har fått, har tvunget meg til å tenke, tenke og tenke. Jeg har jobbet med businessmodellen, med markedsundersøkelser og med Hänga som idé. Businessmodellen er sterkt endret, men ideen er den samme. Den har bare styrket seg.

Vorian er ikke singel lenger om prosjektet. Jeanette Petersson er businesspartner og co-founder i Sverige. Hänga har nå et superkompetent styret, investorer, og de har brukt 100.000 kroner på å studere kriker og kroker av hva som må til for at Hänga skal bli vår kortreise tur til nye opplevelser og nye mennesker.

Hänga Jeanette Petersson co-founder

CO-FOUNDER: Jeanette Petersson er forretningsutvikler og medgründer av Hänga. (Foto: LinkedIn-profil)


Etter studier og analyser lyste Hänga ut et oppdrag. Tre bedrifter ønsket så å utvikle selve plattformtjenesten Hänga.

- Mange gründere med en idé som krever software eller app-utvikling, bruker store summer på å endre løsning, endre design og selve produktet sitt underveis i tech-utviklingen. Det er dyrt. Veldig dyrt. Vi visste eksakt hva vi ville ha, takket være forarbeidet. Da vi var klar, fant vi et team i Polen som har utviklet Hänga raskt og effektivt. Vi fikk en god følelse for dem. Engelsken deres var bra, de ga en god pris, og de er snart like forelsket i produktet som vi er. Det betyr mye.

- Tanken vår var å utvikle en app, men ettersom de kompetente utviklerne gjorde plattformen svært mobilvennlig, så er vi så fornøyde med denne versjonen at vi ikke utvikler Hänga som en egen app, sier Jeanette Petersson.

Modige Validé
Validé har vært viktig for Vorian i hennes gründerreise.

- Det var ensomt å drive med dette i 1 ½ år, og da var Validé viktig for meg. Jeg kunne vende meg til noen som trodde på meg, jeg hadde sparringspartner og kompetanse på forretningsutvikling som ga meg nye arbeidsoppgaver. Validé har pushet meg, men også vært visjonær på mine vegne og særlig når jeg har møtt nederlag. Der Innovasjon Norge er byråkratisk i møte med gründerne er Validé vågelig. De ser potensiale i gründerne selv om ikke alt følger investorboka. For meg har Validé vært mitt nyttige, midlertidige team, og investeringen har hjulpet oss ut av startgropa, sier Vorian Maryssael

- Hänga finnes - hva nå?

- Nå begynner jobben. Nå har vi plattformen å vise fram. Det gjør en stor forskjell. Nå samler vi først verter, som vil holde store og små eventer, så samler vi brukere. I starten vil vi gjøre oss synlige på Facebook, og ha kontakt med studentorganisasjoner og lignende, og la dem bruke plattformen en stund.

- Hva har du lært om den norske og svenske sosiale psyken?

- Vi er alle forskjellige i våre private sfærer. Den nordiske psyke er å være skeptisk i starten, og alt som er sosialt er bedre å se på fra en distanse. Men lykkes vi her, kan vi trolig lykkes overalt.

- Ting skjer, også i Norden. Byene bryter opp de tradisjonelle relasjonene. Studenter flytter til studiesteder og vil treffe folk utenfor sine kjernevenner. Jeg er halvt mexicaner og i vår kultur har vi aldri bare ett, etablert sosialt liv. Vi har mange, og det er en viktig del av livet. Skandinaviere har nok lært seg å være fornøyd med sin lille, lokale krets, men samfunnet har forandret seg, og er i endring, sier Vorian Maryssael.

Kanskje pandemien i seg selv løfter på det sosiale lokket for skeptiske skandinaviere. I to år har vårt sosiale liv gått på «vann og brød». Nå trenger vi en større meny.

SE: Hänga-presentasjon på «Nysnakk», Stavanger Næringsforenings TV-sending fra våren 2021.