Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Validé AS Its A Start Nettboard Desktop

Hva er den viktigste startkapitalen for ferske gründere?

Mye mot og lite penger er den klassiske gründerhistorien, men vi påstår at den aller, aller viktigste startkapitalen du og din idé trenger, er kunnskap. Vårt nye ITSA Start program gir basisferdigheter for ferske gründere.

Vårt hjerte banker for å gi gode ideer en sjanse i markedet. Du stiller med pågangsmot. Vi deler av vår kunnskap. Gratis.

SØK HER: ITSA START 2021
Oppstart:
31. august 2021


Korrekt timing
Validé har mer enn 25 års erfaring med å utruste gründere og innovative ideer med kunnskap, nettverk og kapital. Vi tror på at den rekkefølgen bidrar til at gode ideer og løsninger, nye produkter, teknologi og tjenester opplever suksess, og timingen er like viktig som selve innholdet; Kunnskap må være tilgjengelig når du og din idé trenger det.
Serveres du kunnskap altfor tidlig, oppleves det ikke relevant. Kommer det for sent kan det være dyrekjøpte erfaringer.

Back to basic
Siden 2016 har nær 70 selskaper deltatt i ITSA-Start-programmene i regi av Validé. Historien forteller at 80 prosent av dem fortsatt er «i live» og 37 prosent av dem igjen er i vekst. Vi tar ikke hele æren, men tallene trygger troen vår på at vi har kompetanse på å sile ideer, vi leverer relevant kunnskap, vi bygger nyttige nettverk rundt gründerne og tilfører en teskje kapital som gir fart ut fra start.

Så, hva trenger en sterk, innovative idé og hennes entusiastiske gründer sånn i starten?

Femukersprogrammet ITSA Start gir basisferdigheter til å utvikle ideen din mot en pilot eller et produkt, undersøke markedet, koble deg til nyttige nettverk og rådgivning.
Når du kjenner fast grunn under føttene; det vi kaller den en forretningsplan, så har vi program som tar deg videre.

Inkubatorteam, alle, ITSA Start

VALIDETEAMET: Erfarne og kompetente - dette er Validé-teamet som guider ferske gründere. F.v: Marianne Fedde Lilland, Gry Isabel Sannes, Vibeke Bjaanes og Jon Trygve Kjerstad. (Foto: Jofrid Åsland, Validé)

Fem uker, fem ferdigheter
ITSA Start er et femukers program med fokus på de fem viktigste ferdighetene.
Vi forstår at forretningsideen din er en hobby på dette stadiet, og tilpasser opplæringen til en hverdag med jobb eller skole. E-læring og digitale samlinger gjør kalenderen mer fleksibel, men en halv dag i uken tilbyr vi fysiske samlinger. Der er det nemlig gull å hente. Å møte andre gründere, få feedback og forståelse, samt bygge ditt eget og unike startup-nettverk, er superviktig startkapital.

Uke for uke
Vi vil helst unngå at du sitter igjen med svevestøv og buzzord. Derfor jobber du med din idé, hele programmet igjennom, både i samlinger og hjemme. Slik deler vi det inn:

• Uke 1: DU & IDEEN –individuell kartlegging av hva du og din idé faktisk trenger av kunnskap. Slik kan vi tilpasse opplæringen. Du jobber denne uken med PROBLEM & VISJON.

• Uke 2: KUNDER & SALG – lær om og av kunden, og hvordan du når dem.

• Uke 3: FOLK & FREMTID – sologründerne er så sjeldne at vi ikke satser på dem. De fleste av oss trenger team og andres kompetanse for å lykkes. Denne uken et tema team.

• Uke 4: TING & SÅNT – er det rart at vi venter helt til uke 4 med å jobbe med selve produktet, teknologien eller tjenesten du utvikler? Husk; det er et problem eller et behov du skal levere på, ikke en ny ting. Men ting må fungere skal det løse problemer, så vi lærer om testing, brukerinvolvering, tjenestedesign osv.

• Uke 5: FINANSENE & JUSSEN – hvordan etablere et selskap? Hva er en aksjonæravtale og hva må den inneholde? Finnes det lover som regulerer markedet? Trenger ideen min beskyttelse som patent eller copyright? Skader jeg klima og miljø? Kjenner du ikke reglene, kan du se langt etter finansene.

Veien videre: Fire program for vekst
Vår spesialitet er å bistå gründere i tidlig fase, men vi tilpasser vekstprogrammene våre ideene og gründernes modenhetsnivå.
• ITSA Start av Validé:
Basisferdigheter i et fem ukers program med de fem viktigste ferdighetene.
• GründerAcademy av Validé:
De beste startupmiljøene fra fire byer går sammen om å levere nyetablerte selskap forretningskunnskap, kunnskapsrike mentorer og nasjonalt nettverk.
• ITSA Growth av Validé:
Vekstprogram for modne startup med internasjonale ambisjoner, med produkt og kunder klare til å møte investorverden nasjonalt og internasjonalt.
• Helseakseleratoren av Validé: Startups med helseløsninger har egne utfordringer når det gjelder produkttesting, marked og lovverk, samt investortilgang. Helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster rigger i år et nordisk vekstprogram for helse-startups.

Hva er ITSA? Og hvorfor bør jeg delta?