Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Itsa16 310518

Loops vinner en halv million kroner i investering

Selskapet Loops og gründer Derek Göbel fikk flest poeng både fra jury og fra partnere under ITSA Open Demo & Competition Day. – Fantastisk, og uventet, er nederlenderens umiddelbare reaksjon på seieren.

Loops rydder i rotet, rett og slett. Derek bruker sine syv tilmålte minutter på ITSA-presentasjonen til å synliggjøre hvor uoversiktlig en prosjektstyrers hverdag egentlig kan være.

-Å ha kontroll krever at du har innsikt, og innsikt krever analyse. God analyse krever gode data, men gode data kan være krevende å finne; særlig fordi dataen du trenger finnes i en rekke ulike system som ikke snakker sammen. Det sinker prosessene dine, og gjør det vanskelig å ta gode beslutninger. I tillegg skal du ha kontroll på tidsbruk, budsjett og folk.

GRATULASJONER: Frank Prytz fra selskapet SubC3D gratulerer Derek Göbel med premien. De to har gått sammen med #4 ITSA-program. (Foto: Hilde Garlid)

Samler kildene og analyserer
Derek vet hva han snakker om. Han hadde prosjektstyringsjobb i Shell hvor han daglig skulle innhente, kvalitetssikre, analysere og forstå en mengde data fra mange ulike kilder.

-Et stressende liv. Din oppgave er å ha kontroll, og det kjennes som du ikke har kontroll i det hele tatt. Det skjer noe nytt hele tiden i en eller flere av datakildene dine, og det er umulig å holde oversikt over alt, samtidig.

DATAHVERDAG: Slik kan hverdagen se ut for en prosjektstyrer i oljebransjen. Ikke lett å holde oversikt, og en rekke ulike system som leverer de ulike dataene som skal analyseres. -Stress, er Göbel sin kommentar. (Foto: Hilde Garlid)


Problemet løste han ved å utvikle systemet Loops, som samler og kombinerer all dataen din, og som i tillegg har en rekke simulerings- og optimaliseringsverktøy som skal gjøre det lettere å ta gode beslutninger.

– Vi automatiserer prosessen ved å samle all den innsikt og data du trenger og kjøre dine beslutninger raskere og med bedre kvalitet, sier Derek Göbel.

Ni selskaper på ITSA
Spennet i hvilke ideer og løsninger som startupsene har å by på i den fjerde utgaven av ITSA, er stort. Alt fra rollespill som selskapsunderholdning til nytt HR-system for skipsindustrien. Selskapet «Untangeled» har utviklet en chip som gjør rydder opp i ledningkaoset i hjemmene til folk og samler alle fjernkontrollene i en lampe. «SubC3D» driver med undervannsfotografering for oljebransjen og oppdrettsnæringen, «Knitting Printer» ønsker at vi selv skal lage våre egne strikkeklær på en mer bærekraftig og miljøvennlig måte, ved å trykke på en knapp og «House of Signs» høstet stor applaus for å senke språkbarrieren mellom den hørende verden og de døves. «Mobilyze» kombinerer mobilitet og analyse, og ønsker å utvikle et sosialt mobilitetssystem og de unge studentene i «VOED» vil erobre verden med et nytt sosialt medium for produksjon og deling av video.

TOPP3: Tre ITSA-selskap hadde fått flest poeng fra jury og partnere. De tre er «VOED» med Kristoffer H Kingsrød og Fredrik W Brynildsen, «Se7en HRS» og Reidar Jørgensen og «Loops» og Derek Göbel. Sean Paul Shanor (t.h) er veileder i ITSA. (Foto: Hilde Garlid)


Tre av ni selskap stod igjen på scenen etter at juryen og partnerne hadde gjort sine vurderinger og gitt sine poeng. De tre var «Loops» og Derek Göbel, «Se7en HRS» og Reidar Jørgensen og «VOED» med Kristoffer H Kingsrød og Fredrik W Brynildsen.

Alle har deltatt i forretningsutviklingsprogrammet ITSA, Validé sin tech start-up akselerator. Gjennom 12 uker har selskapene utviklet sine forretningsmodeller og ikke minst; lært seg å presentere sine løsninger for et krevende og kritisk publikum av investorer. De er alle ni i startgropa til å lansere i markedet, noen få er i markedet allerede, og gode samarbeidspartnere og investorer er særdeles viktig for selskap i denne fasen.

INNHOLD: ITSA er mer enn pitchetrening. De ni selskapene har hatt knallhard trening og skaffet seg nyttige nettverk for videre forretningsutvikling. (Foto: Hilde Garlid)


Det er knallhard trening, men ITSA gir også alt det andre som ferske forretningsutviklere trenger rundt seg og sitt selskap; Muligheter til å få et profesjonelt nettverk, fellesskap i en gruppe du ser hver eneste uke, ærlige vurderinger og tilbakemeldinger fra dyktige forretningsutviklere og mentorer, forelesninger fra erfarne næringslivsfolk, inspirasjon og mestringsfølelse.

GJENGEN: I 12 uker har disse jobbet tett sammen for å utvikle sine ideer og selskap. (Foto: Hilde Garlid)


JURYEN: Bjarte Magnussen fra Validé Invest, Anne Cathrin Østebø, daglig leder i Validé, Kristin Bjelland fra DnB, Bjørn Christensen fra Allianse Venture og Eirik Gundegjerde fra Lyse. (Foto: Hilde Garlid)


DREAMTEAM: Gry Isabell Sannes og Sean Paul Shanor fra Validé har kyndig hånd om opplæringen og pitchetreningen i ITSA-programmet. (Foto: Hilde Garlid)