Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
GA Vinner Mads Nor Sverre Nesvåg

MadsNor er regionsvinner av GründerAcademy

Sverre Nesvåg er en helt. Ikke bare fordi han har vunnet regionsfinalen i GründerAcademy og 50.000 kroner til å utvikle det medisinsktekniske selskapet MadsNor, men fordi han er blant de få av oss finner opp en ny løsning når problemer butter i mot.

Sverre Nesvåg har hatt et langt yrkesliv i helsevesenet; som rusforsker, men det er ikke innen eget fag han nå gjør karriere. Den startet da han selv lå på operasjonsbordet med en smertefull abscess i kroppen, og tenkte at denne behandlingen her, det må kunne løses bedre.

Det medisinsktekniske utstyret han og teamet nå utvikler, handler om ting på millimeters størrelser, men inspirasjonen fant Nesvåg innen oljeindustrien; det som kalles Pumps&Pipes.

I oljå vaskes, spyles og børstes rør rene. Store dimensjoner så klart, men kan den samme rengjøringsmetoden også brukes inne i kroppen? Det handler om å få børstet og spylt en betente «bylle», eller abscess, ren på første forsøk. Problemer med betente abscesser som dreneres med dagens utstyr, har en lei og smertefull tendens til å bli betent igjen. Rebehandling både en, to og tre ganger er ikke uvanlig.

Ideen er både enkel og genial, og vår helt, Sverre, pensjonisten Sverre, starter en ny karriere - som gründer.

Ideen drøftet han først med Izaskun Muruzabal-Lecumberri i Validé TTO. Partnere er funnet, søknader skrives og testing er igang, men for å endre tankesett fra rusforsker til business har vår helt også deltatt på GründerAcademy i høst.

Og det er MadsNor sin løsning, utstyrets markedspotensial og betydningsfulle impact for helsevesenet og pasienter som når helt fram til den regionale juryen! Neste steg for er landsfinalen i GründerAcademy i 2024. Der skal Sverres Pumps&Pipes-løsning konkurrere mot de andre regionsvinnerne om SRbank sin rause premie på 250.000 kroner. De andre vinnerne fra kull 6 2023 er: Paral Dynamics AS fra Grimstad, Lappe AS fra Bergen og Haste AS fra Oslo.

Regionsvinner fra Rogaland fra kull 5 2023 er ReLi. Gjenbruksløsningen for festklær skal også konkurrere i neste landsfinale av GründerAcademy.

Sverre Nesvåg MadsNor med Pumps and pipes

FRA OLJE TIL HELSE: Inspirasjonen til ideen til Sverre Nesvåg og MadsNor er hentet fra oljeindustrien hvor rør vaskes, spyles og børstes rene. Det samme vil MadsNor gjøre i abscesser i kroppen; betente «byller» som med dagens behandling har en tendens til å bli betente igjen, og igjen. (Foto: Hilde Garlid)