Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Maria Amelie 50techwomen 2024

Maria Amelie i Factiverse er blant Norges 50 tech-kvinner

Maria Amelie er på årets liste over de 50 mest innflytelsesrike teknologikvinnene i Norge. Validé Invest II er stolt investor i selskapet.

Vi i Validé er stolte over at 25% av de gründerne vi jobber med, er kvinner. De siste årene har dette materialisert seg ved at «våre» kvinner viser igjen på Abelia og ODA-nettverket sin årlige kåring over Norges 50 fremste tech-kvinner.

2024 er ikke noe unntak.

Maria Amelie er medgründer og CEO i selskapet Factiverse; et hyperaktuelt tech-selskap som tar tak i verdens frykt om at KI skal gjøre det umulig å skille mellom fakta og fiksjon i den offentlig samtale. Bedre måte å bruke sine tech-kunnskaper og interesse på, er nesten umulig å tenke seg.

Demokrati og ytringsfrihet er fundamentalt viktig for folk og samfunn. Dersom disse verdiene smuldrer bort i manipulerende kunstig intelligens som gjør det tilnærmet umulig å vite hva som er bra eller bug, så vil meningssamfunnet vårt lide.

Listen over Norges 50 fremste tech-kvinner 2024 har som overordnet mål å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse. På listen finner man alt fra forskere til utviklere og gründere som alle har til felles å være rollemodeller og sentrale personer innenfor sine fagfelt.

– Teknologibransjen har definisjonsmakt over fremtiden. Mangfold i kjønn, etnisitet og bakgrunn bidrar til bedre refleksjon og bedre løsninger, sier Kine Dahl, styreleder i ODA-nettverk.

– Stereotypier og forutinntatthet i teknologi understreker behovet for et større mangfold blant dem som skaper fremtidens løsninger, sier hun.