Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Pro Venture

ProVenture åpner sitt tech-fond på nyåret

ProVenture håper på å kunne gjøre investeringer fra sitt fond 3, ProVenture Seed III, i løpet av januar 2020. Selskapets Rogalands-team flytter ut av inkubatoren til Validé, men samarbeidet mellom innovasjonsselskapet og investormiljøet fortsetter.

ProVenture er et trondheimsbasert investeringsselskap som i høst vant anbudsrunden om investeringsmandat fra Innovasjon Norge. I januar håper de å være investeringsklar fra såkornfondet ProVenture Seed III.

-Utlysingen var på 150 millioner kroner fra Innovasjon Norge, og vi er godt i gang med å hente inn matchende kapital. Målet er å tilby et fond tilsvarende størrelse som fond 2, på rundt 500 millioner kroner, sier Ane Christophersen i ProVenture, som skal jobbe i fond 3.


Stenger fond 2 i mai 2020
Det første fondet til ProVenture er lukket for lengst, men det er fortsatt fire selskaper igjen i porteføljen deres fra det første fondet.

-20. mai i 2020 stenger vi for investeringer i fond 2. Det fondet har vært totalt på 525 millioner kroner, og siden 2013 har vi investert i totalt 19 selskaper. Fond 2 har hatt hovedfokus på investeringer innen olje og gass, sier Frederik Hvistendahl i ProVenture.
I fond 2 er det mange selskaper som ProVenture fortsetter å følge tett opp; blant annet tar de styreplass i selskaper hvor fondet går inn som deleier.

-Tett oppfølging av strategi mot exit og mot det internasjonale markedet, er viktig for oss, men vi bistår ofte selskapene våre med mye forskjellig, sier Sylvi Finsrud.

Fond 3 får en helt annen profil. Digitale teknologier og fornybar energi, samt havbruk, finans og helse vil være ideer og teknologier som det tredje såkornfondet kan investere i.

-Løsninger som gjør at vi når FNs bærekraftsmål er ting vi særlig ser etter, sier Ane Christophersen. Hun har fått med seg et spennende team til å forvalte såkornfondet. Det skal ledes av Geir Ove Kjesbu, som er senior Partner i ProVenture. Kjesbu har vært sjef for investeringsselskapet Investinor fra 2008-2016, og som investor i andre oppstartsbedrifter. I tillegg vil to av Norges mest kjente IT-gründere, Tom Arnøy og Borgar Ljosland, være med i det nye teamet.

Les mer om ProVenture sitt tredje fond her

Holde kontakten
ProVenture sitt kontor i Stavanger har til nå være lokalisert i Innovasjonspark Stavanger, men flytter nå til nyoppstartede FOMO på Forus. Kontakten mellom Validé og ProVenture består. Investeringsselskapet er en dyktig partner til forretningsutviklingsprogrammene ITSA og ITSA Growth, og har også investert i to av olje og gass-selskapene som har utspring fra Validé.

-Vi er et såkornfond for tidlig fase, og når vi screener selskaper så ser vi etter potensiale og ambisjoner. Selskapet må ikke være eldre enn 5 år, det er en ufravikelig EU/EØS regel, vi ser på hvordan teknologien er beskyttet, med patent eller hvordan den på annet vis har et fortrinn, terskelen for konkurranse og konkurrenter, internasjonalt potensiale og team. Har selskapet et team som kan nå et internasjonalt marked?, Det er meget et viktig spørsmål som vi stiller før vi investerer, sier Hvistendahl.

Les også: Aftenbladet: Nytt halvgrønt fond for forretningsspirer