Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
"ITSA Growth er en del av kompetansepakken fra Validé, og inkubatorselskap som løser helseutfordringer får rabattert pris på deltakelse."
Norsk helsekonsortium

Samler Norge i ett helsekompetanserike

I dag er det innovasjonsmiljøer både i Stavanger, Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø som har god kompetanse på å bistå helsebedrifter i innovasjons- og vekstfasen. Miljøene er dyktige på ulike ting. Nå samles denne helsekompetansen.

Det er helseinkubatoren Aleap som tar ledelsen på å samle og synliggjøre den spisskompetansen som finnes fra nord til sør i landet, og gjøre den mer tilgjengelig for alle helseinkubatorbedrifter i Norge.

Validé er sammen med Aleap AS i Oslo, VIS i Bergen, Norinnova AS i Tromsø, NTNU TTO og SINTEF TTO partnere i det som 30. oktober lanseres som «Norsk helsekonsortium». Det er i første omgang et nettsted hvor kompetansen og tjenestene fra de ulike miljøene i Norge synliggjøres, presenteres og tilbys til rabatterte priser for inkubatorbedrifter.

På helselandslaget
På dette landslaget av innovasjonsmiljøer har Validé spisskompetanse på medtech og på digital helse i sitt teknologioverføringsmiljø (TTO). Validé er også moderskipet til helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster, med 120 store og små medlemsbedrifter og ca 50 medlemmer som er kommuner og offentlige helsepartnere. Det gir konsortiet et tilfang av levende næringskompetanse fra delingsvillige selskap.

Norwegian Smart Care Cluster sitt hovedprosjekt er Norwegian Smart Care Lab. Dette er en unik tjeneste hvor selskap kan teste ideen sin, produktet sitt eller tjenestene sine i en tidlig fase. Det korter veien fra produkt til marked betydelig.

-Å teste før man skal ut å selge helseprodukter eller tjenester er uhyre viktig, men kommunene er lei av å være pilotarena. Derfor leverer vi testtjenester. Vi har metodikk, testpanel og et stort nettverk av samarbeidspartnere som bidrar, sier Marit B. Hagland, daglig leder i Norwegian Smart Care Lab.

Via Norsk helsekonsortium vil flere kjennskap til lab´ens tjenester, og inkubatorbedrifter kan teste sine produkt og løsninger til rabatterte priser. Forutsetningen er at selskapene er, eller potensielt vil bli, tilknyttet en inkubator.

Les også: NSCL tester løsninger for Medsensio

LOGO: Validé er med på landslaget av inkubator- og TTO-miljø som tilbyr kompetanse innen forretningsutvikling av helsebedrifter.


Tilbud til inkubatorbedrifter
Tilbudet om rabatterte priser gjelder inkubatorbedrifter, tilknyttet SIVA. I nettverket vil bedriftene få tilgang til et vidt spekter av tjenestepakker fra alle innovasjonsmiljøene, men kun betale en fjerdedel av ordinær pris. Slik kan oppstartbedrifter høste av den aller beste og mest relevante kompetansen.

Fire av partnerne i «Norsk helsekonsortium drifter inkubatorer, men i nettverket er det også flere kompetansemiljø, som Inven2 i Oslo, Innoventus Sør i Kristiansand, Inkubator Ås, Sharelab, Norway Health Tech, Norwegian Smart Care Cluster, Oslo Cancer Cluster og Kjeller Innovasjon.

Vekstprogram ITSA Growth
Samme dag som Norsk helsekonsortium lanseres, går startskuddet for ITSA Growth. Det er et forretningsutviklingsprogram med 10 samlinger over 3 måneder for selskap som har et produkt, men som trenger kompetanse og nettverk for å nå nye markeder og investorer.

-Validé har i flere år drevet akseleratorprogrammet ITSA for ferske gründere. Vi ser et sterkt kompetansebehov også blant selskap som har et produkt og er i markedet, og som har ambisjoner om å vokse og nå langt, sier Gry Isabel Sannes, inkubatorleder i Validé.

ITSA Growth er en del av kompetansepakken fra Validé, og inkubatorselskap som løser helseutfordringer får rabattert pris på deltakelse.

Lansering 30. oktober kl 12.45 i Innovasjonspark Stavanger, Arkivenes hus, møterom Reolen.

Påmelding

"ITSA Growth er en del av kompetansepakken fra Validé, og inkubatorselskap som løser helseutfordringer får rabattert pris på deltakelse."