Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
SR stiftelsen ITSA 1

Sparebankstiftelsen løfter bærekraft sammen med ITSA Growth

Business og bærekraft var i 2020 en ny læringsmodul for vekstselskapene som deltok på ITSA Growth. Programmet fikk da 200.000 kroner fra Sparebankstiftelsen SR-bank. Nå gjentar stiftelsen sitt engasjement for vårt nye, bærekraftige næringsliv.

Programmet ga kritisk viktig læring og innsikt om trender knyttet til ESG (Environmental, Social and Governance) for unge selskap som søker vekst internasjonalt og som ønsker oppmerksomhet fra internasjonale investorer.

ESG ITSA Growth. Kyrre Knudsen

FRAMTIDENS NÆRINGSLIV: Kyrre M. Knudsen, sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank, var blant dyktige foredragsholdere under ITSA Growth ESG-modul i november 2020. (Foto: Hilde Garlid, Validé)


-Som følge av gavetildelingen fra Sparebankstiftelsen SR-Bank i 2020 kunne vi sette fokus på sterke trender knyttet til ESG, og gi selskapene en sjanse til å gjøre dette til sitt konkurransefortrinn. Lanseringen 3. november 2020 var en ubetinget suksess med dekning av blant annet TV Vest, sier Eirik Sønneland i Validé.

Nå vil ca 20 nye vekstselskap få sjansen. Neste ITSA Growth starter 19. oktober 2021, og speidingen etter de mest lovende selskapene er allerede i gang. Du kan sende en søknad nå.

MER INFORMASJON OG SEND SØKNAD

Skaper ny aktivitet
- Stiftelsen er mest kjent for å støtte prosjekt for barn, unge og oppvekstvilkår, men vel så viktig i disse tider; med korona, omstilling i oljenæringen og teknologiskifte, er det å ha arbeidsplasser å gå til. Stiftelsen kan ikke bidra med kapital til enkeltbedrifter, men vi kan støtte dette læringsprogrammet som har til formål å skape ny aktivitet i næringslivet, sier Tor Dahle, som er daglig leder i Sparebankstiftelsen SR-bank.

For andre år på rad, velger altså stiftelsen å støtte ITSA Growth-modulen.

Gry Isabel Sannes, leder av ITSA-programmene og av inkubatoren i Validé, lover å bruke pengene godt.

-Større bedrifter og private investorer krever klare mål og forankring i FNs bærekraftmål av sine leverandører og samarbeidspartnere. Samtidig viser statistikk at det ikke er en motsetning mellom å «gjøre godt» og ha en god bunnlinje. Tvert imot; bærekraftmålene vil bli et stort forretningsmessig fortrinn for det nye næringslivet, sier Sannes.

SRbank og ITSA Growth

BEVISET: To år på rad har Sparebankstiftelsen SR-bank bidratt med 200.000 kroner til vekstprogrammet ITSA Growth. (Foto: Hilde Garlid, Validé)Hva er ITSA, egentlig?
ITSAccelerator er et modulbasert forretningsutviklingsprogram utviklet av Validé for nye selskap (ITSA Start) og selskap i tidlig vekstfase (ITSA Growth). Programmene gir rask tilgang til viktige ressurser som nettverk, investorer, bransjespesifikk kompetanse, erfaring fra andre gründere, tilgang til potensielle kunder, og kunnskap om forretningsutvikling.

ITSA Growth retter seg mot selskaper som har et produkt og et marked, men som trenger kompetanse og profesjonalisering for å eskalere og nå nye kunder og nye investorer

En modul i ITSA Growth varer typisk i to hele arbeidsdager, og inkluderer en rekke foredragsholdere, møter og workshops knyttet til et spesifikt tema. Det overordnede programmet vil inneholde 6 moduler fordelt over 5 måneder.

ITSA virker!

Validé har erfaring for at intensiv læring med utgangspunkt i egen virksomhet, virker. Til nå har 88 selskap har vært gjennom ITSA-program, hvorav 80 prosent fremdeles er «i live». Av disse igjen er 40 prosent i vekst i form av nye investeringer, omsetning og ansatte.

-Vårt mål er at den nye modulen vil bidra til at disse tallene styrker seg ytterligere for de 20 nye selskapene som vil inngå i programmet til høsten, sier Eirik Sønneland, og legger til:

-En ytterligere nyvinning er at Validé samarbeider tett med aktører som TD Veen og Ferd når det gjelder et inkluderende arbeidsliv og sosialt entreprenørskap, og StartUpMigrants for økt mangfold og mulighet til å nå et bredt spekter av talenter, sier Eirik Sønneland.