Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Team Misc Games Nov19

Spillutvikler Misc Games partner opp med svenske «Goodbye Kansas Game Invest»

De internasjonale spillutviklerne, med hovedkontor i Sverige, investerer 6 millioner kroner i norske Misc Games, og kjøper alle aksjene til Validé AS.

Misc Games, med base i Stavanger, har gitt ut en rekke spill, spesielt 2018-tittelen Fishing: Barents Sea. Med sin kommende tittel Fishing: North Atlantic og ytterligere utgivelser, har Misc Games som mål å bli verdensledende innen «Ship Simulation Games».

Første norske investering
-Spillsimuleringsmarkedet har eksplodert de siste åtte årene. Vi tror at Misc Games kan bli en stor aktør i det markedet, sier Per-Arne Lundberg, administrerende direktør Goodbye Kansas Game Invest, og fortsetter: -Vi er glade for å se at gründer Gøran Myrland og teamet hans blir en del av vår voksende gruppe av partnerselskaper. Vi strategi er å gjøre langsiktige investeringer i eksepsjonelle mennesker med en lidenskap for å bygge både gode spill og vellykkede selskaper. Da passer vår investering i Misc Games oss som hånd i hanske, sier Lundeberg.

Transaksjonene i korte trekk:
• En investering, på seks millioner kroner, som tilsvarer 25% egenkapital i Misc Games.
• Goodbye Kansas Game Invest kjøper alle aksjer fra tidligere eier, Validé AS.
• Hele investeringen resulterer i et totalt eierskap av 45,6% aksjer i Misc Games.
• Misc Games utvikler Ship Simulation Games i et marked som har hatt en voldsom vekst de siste åtte årene.
• Goodbye Kansas Game Invest investerer i Misc Games for å bygge på en tradisjon av sterke simuleringsspill, sammen med et voksende team av norske eksperter på denne type spillutvikling.

MINISTERBESØK: Gøran Myrland (med ryggen til) og Misc Games hadde i sommer besøk av digitaliseringsminister Nicolai Astrup og Leif Arne Moi Nilsen (Rogaland FrP) som ville lære mer om spillutviklingsmiljøet i Norge. (Foto: Hilde Garlid)


Bidrar til å realisere drømmer
-Misc Games er veldig glade for å bli en del av «Goodbye Kansas Game Invest» og «Embracer Group». Vi har en sterk lidenskap for videospill og vår visjon er å utvikle tekniske simuleringsspill av høy kvalitet. Vi er veldig spente på samarbeidet, og vi tror dette vil hjelpe oss til å realisere vårt langsiktige oppdrag om å være verdensledende innen skipsimulering, sier Gøran Myrland, administrerende direktør og grunnlegger Misc Games.

Goodbye Kansas Game Invest har tidligere investert i spillselskaper i Sverige og Danmark, og med investeringen i Misc Games gjør Goodbye Kansas Game Invest sin første aksjeinvestering i Norge. Goodbye Kansas Game har hovedkontor i Stockholm og avdelinger i Uppsala, London, Los Angeles og Hamburg.

-Vi tror at denne investeringen vil etablere et strategisk utgangspunkt for oss i den norske spillindustrien. Forhåpentligvis starter vi på en reise med ytterligere støtte og investeringer blant norske, kreative og hardtarbeidende selskapene vi ser vokser fram, sier Per-Arne Lundberg, administrerende direktør Goodbye Kansas Game Invest.

Validé AS selger aksjene
Validé AS har støttet Misc Games helt fra den spede start, og har jobbet tett med selskapet. Validé AS tar nå et skritt tilbake når de selger alle aksjene i selskapet til Goodbye Kansas Game Invest, som er et datterselskap til Embracer Group.

-Til tross for at de var eneste spillselskap i Rogaland, har Gøran Myrland og teamet hans klart å bygge et solid selskap som solgte over 90.000 spill over hele verden av det første spillet de utviklet, noe som er veldig imponerende, sier Gry Isabel Sannes, lederen for inkubatoren i Validé AS og styremedlem i Misc Games.

-Validé AS gleder oss over at MiscGames er i vekst. Sammen med profesjonell bransjekunnskap fra «Goodbye Kansas Game Invest», vil dette gi næring til en voksende spillindustri i Norge - og vi - Validé - eksisterer for å bringe nye og innovative bedrifter og ideer ut i markedet. Hvem vet, kanskje dette er det første steget på veien til å gjøre Rogaland til Norges spillknutepunkt?, sier Anne Cathrin Østebø, administrerende direktør i Validé AS.

LES OGSÅ: Legger ut på nye hav