Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Kapital Forskningsrådet

Store millioner fra Forskningsrådet

Fire selskaper med tilknytning til Validé, er blant dem som får utviklingsmillioner fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge.

Klima og miljø er fellesnevnerne for de forskningsbaserte selskapene som nå får utviklingsmillioner fra Norges forskningsråd og Innovasjon Norge.

Beyonder som utvikler batteri av norsk flis får 44,5 millioner kroner fra Innovasjon Norge sin miljøteknologiordning.

Nablaflow som utvikler et smart vindanalyseverktøy for byplanleggere, arkitekter og fartsidretter får 5 millioner kroner fra Norges forskningsråd sitt Innovasjonsprogram for næringslivet (IPN) + 3,1 mill i verifiseringsmidler fra Forskningsrådet.

Hypomar, datterselskap av Alginor, som utvikler en algefilm fra tare som erstatning for plastemballasje i matvareindustrien, har fått 12,5 millioner kroner i innovasjonsmidler fra Forskningsrådet.

Saferock som utvikler miljøvennlig betong, har fått 5 millioner kroner fra Forskningsrådet til et forprosjekt om et nytt geopolymer-produkt.

LES OGSÅ:
Saferock inngår partnerskap med Snøhetta

Alle fra Validé sitt univers
Alle selskapene har en tilknytning til Validé, noen sterkere enn andre. Beyonder har allerede etablert sin forskningsfabrikk på Forus i Stavanger, og sikter mot å etablere en batterifabrikk i Rogaland. Selskapet hadde sin spede start i Validé, og har deltatt på ITSA Growth, vekstprogram for modne selskap.

NablaFlow er et inkubatorselskap i Validé, og er også samlokalisert med Validé i Innovasjonspark Stavanger. TTO-teamet i Validé har vært delaktig i kommersialiseringen av forskningen fra UiS, og selskapet har deltatt på ITSA Growth. Validé AS har også investert i selskapet, og forretningsutvikler Martin Sigmundstad er styremedlem i selskapet.

Hypomar AS er et datterselskap av Alginor, som har en fortid som inkubatorselskap hos Validé Haugesundregionen. Presåkornfondet Validé Invest I har investert i Alginor.

Saferock AS er et ektefødt barn av TTOen og inkubatoren i Validé. UiS-forskningen er kommersialisert med god støtte fra Validé TTO-team, og startupen Saferock AS ble etablert med bistand fra Validé. Forretningsutvikler Terje Handeland er rådgiver for selskapet, og er i dag styremedlem i Saferock.
Selskapet har deltatt på ITSA Growth, og har fått investering både fra Validé AS og fra presåkornfondet Validé Invest I.
De har også benyttet seg av Rogaland fylkeskommunes VRI kompetanse ordning for å bruke forskning i industriutvikling. Validé er VRI-kompetansemegler for Rogaland fylkeskommune.