For første gang er det tre selskap med kvinnelige gründere som går i tet. En av disse skal representere Rogaland i GründerAcademy og får 50.000 kroner i stipend på veien. Ett av dem skal til landsfinalen i oktober og konkurrere om 250.000 kroner.
⭐️ ReLi AS leier ut design- og festklær👗
⭐️ Stor Stas AS har utviklet en ønskeliste- og pengegaveapp 🎁
⭐️ Campall AS lanserer i sommer en bookingtjeneste for camping ⛺️
Utleie av designklær
Rebecca Sjølie og Lisa Ribersen etablerte selskapet ReLi i 2020 med en idé om å skape en unik opplevelse for sirkulær mote. Gründerne leier ut design- mote- og festklær.
-Jeg er geologen og shopoholikeren som leier ut klær, og det er faktisk en sammenheng. Som geolog er jeg opptatt av å ta vare på naturressurs og som shopoholiker elsker jeg å eksperimentere med stiler, farger og design. Min motivasjon for å etablere ReLi er å promotere sirkulærøkonomien for å ta på alvor at klesindustrien står for 10 prosent av alle klimautslipp i verden. Samtidig sparer kundene våre både tid, penger og garderobeplass, sier Rebecca Sjølie.
I mai fikk ReLi stor mediedekning på sitt segment å leie ut bunader til konfirmasjon, bryllup og 17.mai. Selskapet hentet 4 millioner kroner i 2022, og har showroom både i Oslo og Stavanger.
OPPFYLLER ØNSKER: Aurora Magalhaes F. Aastad i selskapet Stor Stas AS har utviklet en app for å forene ønskelister med pengegaver til jubilanter, brudepar og spleiselag til bursdagsgaver. (Foto: Hilde Garlid)
Gaveønsker møter givere
Det er en kultur å gi gaver til brudepar, jubilanter og bursdager, men å gi penger i kontanter eller pengebeløp via Vipps, er ofte kleint, platt og upersonlig.
-Vi vil at det skal være stas både å gi og få pengegaver. Da vi giftet oss i 2019 var dette med gaveønsker svært upraktisk. Det fantes ikke noen god løsning for å samle ønsker på tvers av kategorier, eller at flere enkelt kan gå sammen om å oppfylle et større gaveønske, sier Aurora Magalhaes F. Aastad fra Skudesnes.
Appen Stas er lansert og i bruk. 900+ ønskelister er laget, 2 millioner kroner i gaver er mottatt av brukerne og ønsker for mer enn 17 millioner kroner er registrert.
ENKLERE CAMPINGLIV: Heidi Alexandra Uhlgren Gudmestad og Siri Bjelland digitaliserer campingbooking for å gjøre det lett å oppleve Norge. (Foto: Hilde Garlid)
Camping til besvær
I 2022 var det 8,4 millioner overnattinger på norske campingplasser. Det er en økning på 4,6 prosent fra året før, og trenden er økende, i følge tall fra SSB. 2,6 millioner av disse overnattingene var det utenlandske turister som stod for.
- For folk som aldri har vært på en campingplass er det nesten uforståelig hvor lite digitalt det er å reserve en plass til teltet, bobilen eller campinghytten, sier Silje Bjelland og Heidi Gudmestad.
De to traff hverandre på håndballbanen, har idrettens konkurranseinstinkt og målteft og evnen til å ikke gi seg.
- Målet er å lansere en førsteversjon av appen Campall i sommer. Vi har 20 intensjonsavtaler med campingplasser som vil bruke løsningen, og napp hos den største campingaktøren. Vi utvikler «one stop shop» for camping fordi det skal være lett å oppleve Norge, sier campinggründerne.
Veien mot finalen
15. juni får vi vite hvem av disse tre selskapene som representerer Rogaland i landsfinalen i GrunderAcademy i oktober. Den finalen kårer årets grunderselskap 2023, og vinneren får 250.000 kroner av SR-bank og Sparebankstiftelsen SR-bank som er eier og sponsor av vekstprogrammet GründerAcademy.
Validé og Validé Haugesundregionen er stolte bidragsytere til programmet.
Vi tilbyr de ambisiøse gründerselskapene kompetanse, nettverk og gir dem tilgang til kapital.
Dette er alle 10 selskapene i det første 2023-kullet: Sprekker i fasaden, UTX, Carnetic, Coboost, Stor Stas, Campall, Trollhopp, Ekulturskolen, Thrust og ReLi.