Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Terp Finansavisen1

Validé-investering i TERP i Finansavisen

Leiv Kåre Johannessen og Magne V. Aarset, gründere i selskapet TERP, får fin-fin omtale i Finansavisen (8.januar 2018) etter å ha hentet inn 5 millioner kroner til sin nyskapende løsning for lærebøker.

I alt er det Det syv investorer fra Rogaland som har investert i TERP. Flere har gründerne kommet i kontakt med via ITSA, Validé og Angel Challenge. Valide Invest er blant investorene i selskapet.

Ny læring om læring
Se opp for a-boka. Den tar teknologien fra e-boka steget videre, og gjør lærebokverk persontilpasset. En adaptiv bok (a-bok) er et navigasjonssystem for læring. Den identifiserer din startposisjon, og tilpasser så innholdet i læreverket etter hva du trenger slik at du får raskeste vei til kunnskap.

-E-bøker slik vi kjenner dem i dag er statiske. Det handler om bruk av ny teknologi brukt på gamle premisser. En a-bok har interaktive element som animasjon og video og inneholder gjerne brukertester, sier Leiv Kåre Johannessen til Finansavisen. TERP har blant annet utviklet en a-bok om ledelse som er brukertilpasset og som har gitt 114.000 ulike varianter i a-bokkonseptet.

Ser mot maritim utdanning i Asia
TERP var en av tre finaleselskap i ITSA-konkurransen i november, og var også finalist i grunderkonkurransen Angel Challenge. Der presenterte han selskapets satsing inn mot maritim utdannelse på Filippinene.

-Den maritime utdanningen der har 70.000 studenter, og årlig er det 80 prosent stryk, fortalte han på ITSA, og mener at persontilpasset læreverk vil bedre læringsutbyttet av utdanningen å få flere til å gjennomføre.