Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Validedag 1

Business er kontakter, og et mangfoldig kontaktnett er god butikk

Validé gikk bredt ut med invitasjonen til historiens første Validé-dag, og over 100 personer meldte seg på til mingling, mat og nyheter fra oppstartsverden.

Validé driver med mye forskjellig innen idé -og selskapsutvikling i tidlig fase og har således et stort kontaktnett. Både inn mot universitet og flere forskningsmiljø, men også innen en mangfoldig startupverden, investormiljø, kollega i Innovasjonspark Stavanger og etablert næringsliv i Rogaland.

Til den aller første Validé-dagen var målet å samle folk fra hele det vide nettverket for å vise at nettverk er noe Validé tar på alvor.

MINGLING: Rundt 100 mennesker fra Validé sitt nettverk samlet seg på den aller første Validé-dagen. (Foto: Hilde Garlid)


Ny kontakt på en-to-tre
-Can we have the cats over here, and the dogs over here?

Sean Paul Shanor fra akseleratormiljøet i ITSA, lener seg over rekkverket i hallen i Måltidets hus, og deler flokken effektivt i to. Å ekspandere eget nettverk handler nemlig om å gå ut av komfortsonen der vi mingler med dem vi kjenner, til faktisk å møte nye personer som gjør noe annet enn deg selv. Hensikten er ikke bare å vise seg fra sin beste sosiale side. Business er kontakter, og et mangfoldig kontaktnett er god business. Det gjelder å være åpen for at en student eller sykepleier kan være vel så nyttig for din forretningsutvikling som en investor eller bankkontakt.

NETTVERKING: Sean Paul Shanor deler ut foto av hunder og katter, kaffe og te, sjø og fjell. (Foto: Gry Isabel Sannes)


Derfor var det ikke yrkestitler eller arbeidssted som denne gang delte forsamlingen inn i grupper. Kategoriene var: Hva liker du best av hund eller katt? Kaffe eller te? Sjø eller fjell?

Raske introduksjoner, visittkort bytter bunker, kaffemøter blir avtalt og nettverket til hver eneste en av deltakerne ble større i løpet av en 1,5 times lunsj. Kanskje ikke nyttig i dag, men ingen vet hva eller hvem som kan komme til nytte i morgen? Neste måned? Neste år?

SAMTALE PÅ SPEED: Elen Haugs Langvik fra Tidewave utvidet nettverket sitt på Validé-dagen. (Foto: Hilde Garlid)


Hva er Validé-dagen?
-Validé-dagen håper vi skal bli et nyttig og effektivt møtested for det ferske og det etablerte næringslivet i og utenfor innovasjonsparken, for forskningsmiljøene og studenter. Nettverksbygging og nyheter vil være viktige ingredienser i programmet hver gang, men vi vil lager ulike tema og team hver gang, sier Hilde Garlid, kommunikasjonsansvarlig i Validé, som arrangerer dagen i samarbeid med Innovasjonspark Stavanger.

-Bra arrangement! Høy energi, raske intervensjoner, relevante case, korte men presise innlegg og god improvisasjon når nødvendig. Flinke folk som kan samle flinke folk og lage flinkis ut av det, skryter Endre Lima Løvås i innovasjonsparkselskapet ImplementE.

-V er dagens tegn, og står for «victory» og for Validé-dagen, men også for «vi» som i «oss sammen». Med mer enn 20 års erfaring fra oppstartsbransjen vet vi i Validé at en person kan ha en knallgod idé, men for å oppnå suksess med ideen din trenger du et team, sa Hilde Garlid.

LIVE FRA SHANGHAI: Espen Strand Henriksen i selskapet «Norway in a box» hadde live-oppdatering om hvordan norsk næringsliv gjør det på statsbesøk til Kina. Her sammen med representant fra Norsk eksportråd. (Foto: Gry Isabel Sannes)


90 sekunders nyheter
Kina var en kort, rød tråd i nyhetsbulletinen forsamlingen fikk servert i form av 90 sekunders pitcher.

Via en av sine store kunder, Hurtigruten, ble Foodback-gjengen kjent med utfordringen at kinesere på norgesbesøk ikke har Visa-kort og sjelden kontanter. Men de bruker gjerne penger via mobilbetalingssystemet Alipay som har svimlende 520,000,000 brukere.

-Foodback er jo en kombinasjon av et feedbacksystem for restaurantopplevelser og en betalingsmappe. Ved å oversette feedbacken til kinesisk, og implementere betalingsløsningen Alipay gir vi kineserne en sjanse til både å si sin mening og betale. Da får norske restauranter og serveringssteder nyttige tilbakemeldinger fra sine kinesiske kunder, fortalte Daniel Chaibi, omtrent akkurat samtidig som det ble signert kontrakt med et kinesisk flyselskap som ønsker å starte direkterute til Gardemoren i 2019, som den første destinasjonen i Norden.

Espen Strand Henriksen fra inkubatorselskapet «Norway in a Box»deltok på Validé-dagen direkte fra Shanghai. De er i det 350 personers store næringslivsfølget som deltar under Kongehusets statsbesøk i Kina. Samme kveld skulle deres leveranse av norske råvarer tilberedes av kinesiske kokker til en stor gallamiddag.

NYHETER: Anne Cathrin Østebø, daglig leder i Validé, fikk ordet, i 90 sek, for å fortelle om selskapet Qwave som har fått investorer og partnere. (Foto: Gry Isabel Sannes)


Møt vinneren av Forsker Grand Prix 2018
Feiring av forskning og innovasjon er rammen for neste Validé-dag 13. november.

-Ben David Normann er professor på UiS og vinneren av årets Forsker Grand Prix. Han deltar med vinnerforedraget sitt «Hvor i all verdensrommet?». Noen av sikkert sett det på TV, men Ben David live er en super opplevelse, sier Marit Størseth i Validé.

Nyheter står i kø fra forskningsmiljøene. Utfordringen blir å holde seg til 90 sekunder.

HERLIG LUNSJ: God tapas levert av Thrøstur i Fazer, kantinesjef i Måltidets hus – innertier. (Foto: Hilde Garlid)

102

Påmeldte
Historiens første Validé-dag