Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Kunnskapstørst Forsidebilde 2

Kunnskaps_tørst - Hadde Arne Næss rett om miljøkrisen?

Morten Tønnesen er økofilosof, og i den eksklusive gjengen er det nok Arne Næss som er mest profilert. Under Forskningsdagene vil professor Morten Tønnesen dele sine funn, fakta og filosofi på arrangementet Kunnskaps_tørst i Måltidets hus.

Kunnskaps_tørst er et afterwork arrangement for hele nabolaget på CampusUllandhaug.

Når: Torsdag 19.september 2019 kl 16.00 til 17.30
Hvor:
Innovasjonspark Stavanger i Måltidets hus, bygg i7. Prof Olav Hanssensvei 7A, 4021 Stavanger
Hvem:
Hele nabolaget vårt på CampusUllandhaug

På Kunnskaps_tørst får vi presentert spennende, interessant og nyttig forskning framført med lave skuldre og populærvitenskapelig. I år som i fjor er arrangementet en del av de nasjonale Forskningsdagene. Årets tema er miljø.

Morten Tønnessen er økofilosof, professor og prodekan ved Universitetet i Stavanger.

Hans foredrag har tittelen «Hadde Arne Næss rett om miljøkrisen?»

Morten er en flink formidler som liker å utfordre tanken, og som filosof har han naturligvis et svar på det meste. I 2015 deltok han på «Forsker standup».

Så å si alle i Norge som var våkne i forrige århundre vet hvem Arne Næss var, og at han var opptatt av miljøet. Men ikke mange kjenner godt til hva miljøfilosofien hans gikk ut på. Professor Morten Tønnessen er en av en håndfull økofilosofer i Norge, i tradisjonen etter Arne Næss - og møtte ham også ved flere anledninger.

Allerede tidlig på 70-tallet kom Arne Næss med sin diagnose og prognose for miljøkrisen. Det er snart 50 år siden. Prognosen har i stor grad slått til - miljøkrisen har eskalert, ved å bli verre og verre, og slå ut på stadig nye områder. Er også diagnosen til Arne Næss riktig? I så fall bør vi se nærmere på hva Arne Næss mente forårsaker miljøkrisen - og hvordan den kan løses.

OBS! Til vanlig avholdes arrangementet "Kunnskaps_tørst" på Ydalir hotell. Denne gang flytter vi arrangement til Måltidets hus i Innovasjonspark Stavanger.


Ta med deg en kollega og kom!


Gratis arrangement. Påmelding her

Kunnskaps_tørst er et samarbeid mellom:

Link til påmelding...