Uten oppdrett av et eneste dyr, tilbyr Sifotek en ny måte å produsere mat og sunne ingredienser på, uten å gå på kompromiss med smak eller næringsstoffer. SifoTEKs studier viser at teknologien gjør at vi kan redusere opptil 90% klimagassutslipp, når vi sammenligner med konvensjonell Food Tech.
Med fullt fokus på det grønne skiftet, leverer SifoTEK innovasjoner inn i hverdagen vår for å skape en grønnere morgendag. Ingen dyr blir slaktet eller mishandlet, og løsningene har ingen negativ innvirkning på planeten vår.
Sifotek bruker «Precision Fermentation-teknologi» som ved å velge god DNS endrer kosthold til et sunnere liv. De lager dyrelignende, rene proteiner på kort tid, vanligvis bare noen få dager, i stedet for å avle fram en kum sau eller laks over flere år før den kan slaktes og bli til mat.
Sifotek er grunnlagt av Ph.D-forskere i 2021, og har base i Stavanger. Teamet har erfaring innen bioteknologi, mikrobiologi, kjemiteknikk og mat- og helsevesen.
Gründer av Sifotek er Kim Phan (CEO), med doktorgrad som kjemisk ingeniør ved NTNU og med bakgrunn fra ulike innovasjons- og lederstillinger i industrien.