Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
Sean Paul Shanor 2

«Entreprenørmaskinen» Sean Paul Shanor

-Jeg har ingen vellykket startup-historie selv, men jeg lærte noe særdeles viktig i den tiden da jeg prøvde.

-Jeg fant ut at jeg ikke har det engasjementet som kreves for å bygge

et produkt for så å selge den, men jeg lærte også at jeg er en ekte

entreprenør som finner verdi i egne kunnskaper og ferdigheter. Jeg er

ingen gründer som bygger en industri eller et selskap rundt et produkt,

men jeg har likevel stor påvirkningskraft i samfunnet ved å inspirere

andre til å gjøre akkurat det.

INSTA-MOMENTS: Sean Paul Shanor bruker Instagram til å spre sine statements

Fyr på farten
Sean Paul Shanor (35) har hatt sin første urolige uke som ansatt i Validé. Han har fått en egen kontorpult, i et kontorfellesskap, og der synes han det er vanskelig å lande.

Sean Paul er en fyr på farten som konstant fôres av ideer, ser løsninger og finner koblinger mellom folk som løser utfordringer sammen. Han drysset ut visittkort som en lykkelig rødruss på sitt første oppdrag for Validé på Startup-Extreme i Bergen og Voss; han er en nettverksbygger av internasjonalt kaliber. Han snakker helst amerikansk, men ikke la deg lure. Han er norsk-amerikaner; i den rekkefølgen. Hans mors språk er norsk, men amerikaneren i seg han har brukt i utdanning og yrkesliv, blant annet som «eventmaker» og arrangør av golfturneringer for staten Dubai.

-Pengene jeg tjente der prøvde jeg å blåse som profesjonell pokerspiller i USA. Det gikk heller ikke så bra, smiler Sean.

«Get-****-done-accelerator»
De fleste kjenner denne sprudlende, blide karen som ITSA-kollegaen til Gry Isabel Sannes. Du vet, han som smiler mens han sparker deg hardt på leggen og forteller deg at du mangler glød, engasjement og energi. At du i alle fall selv må tro på det du sier før du skal ut i verden å overbevise 10.000 skeptikere som mener at det beste svaret nok er nei.

Vel, Sean Paul skal ikke slutte med denne adferden; han skal gjøre mer av det.

-Hva blir arbeidsoppgavene dine i Validé?

-Jeg skal jobbe med ITSA og videreutvikle akseleratoren. ITSA har stort potensiale til å vokse seg større og viktigere for gründere og for investorer. Jeg skal også jobbe med entreprenørskap i helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) og med selskaper i inkubatoren. Egentlig sklir oppgavene mine på tvers av alle de fem hovedoppgavene til Validé, og det er også hensikten. Vi trenger å få farten opp enten det er en idé som skal modnes fra forskningen og TTO eller vi har framfor oss en gyteklar start-up, sier Shanor, men innrømmer at intensiteten det er mulig å skape i 12-ukersprogrammet til ITSA ligger hjertet hans nær.

-Når en startup eller et inkubatorselskap sier til meg at noe kan vente til etter sommeren, blir jeg litt sjokkert. -Åja? Det haster ikke mer enn som så? Jeg vet at Norge er strukturer, prosesser, at vi bryr oss om folk, setter familietid og ferie høyt – men all denne ventingen er faktisk helt nytt for meg. Jeg skammer meg ikke over å si at nordmenn nok kunne kjenne mer på at noen ting haster det faktisk med å få gjort.

-Du blir en del av dette norske virkemiddelapparatet. Hva synes du om det?

-Adgang til offentlig støtte er veldig bra. Staten Norge bryr seg virkelig om å få i gang nye ideer og selskaper, de investerer penger og tid i at folk skal få ting til å vokse, men vi mangler noen ganger motivasjonen og følelsen av at det haster og at det er viktig å få disse ideene ut i verden. Med min erfaring og bakgrunn håper jeg vi skal få gjort mer, fortere. Jeg skal i alle fall ha fokus på hva som trengs og gjøres, hvordan – og gjøre det. With speed, sier Sean Paul Shanor.

-Så det blir superhektisk å være med på ITSA nå?

-Jeg vil «Pipe them in to a-get-****-done-accelerator», ler Sean Paul, – i kjent stil. Han ser så snill ut så du tror ikke han mener det han sier, men dette er blodig alvor.

DUO: Gry Isabel Sannes og Sean Paul Shanor er et supersterkt ITSA-team, og neste ITSA vil absolutt ikke ligne på det forrige.

Tech-ferdigheter
Sean Paul tilhører den generasjonen som i barndommen opplevde at verden tok sine første steg inn i et globalt nettverk. Han er også av den generasjonen som til fulle har skapt innholdet, meningen, verdiene, suksessene og nederlagene i den virtuelle mens høyst reelle cyperverden.

-I love internet, er et av Sean Paul sine statements.

-Hva er det du elsker ved internett?

-Hvordan det kobler folk. Jeg hadde den aller første Iphonen, første Ipoden – den første av svært mange innovasjoner som handler om denne unike sammenkoblingen av folk og informasjon. Å møte folk fra hele kloden er bare et par trykk unna, for de aller fleste av oss, og min erfaring er at folk mer enn gjerne vil dele. Det skaper så ufattelig mange muligheter til å gjøre en forskjell i verden, som forrige generasjon ikke hadde. Mitt aller første entreprenørskap var å selge baseball-kort. Jeg fikk kunder via nettet, sendte kortene i posten, og stolte på at de betalte, sier Shanor, som var blant de tidligste til å «grave etter bitcoin».

-Blockchain kommer til å endre vårt syn og holdninger til økonomi og hva som er verdier, sier Shanor, som bringer all denne kunnskapen og erfaringen sin inn i det han kaller «det nye ITSA»

PÅ SCENEN: ITSA ligger hjertet til Sean Paul Shanor nær, og planene er store for videreutvikling av konseptet. Her sammen med årets vinner, Derek Göbel og Gry Isabel Sannes. (Foto: Hilde Garlid)

Mer enn pitching
For utenforstående kan ITSA se ut som 12 uker med pitchetrening. Det er det ikke; svært mye forretningskunnskap og produktutvikling skjer underveis, men Shanor vil ha enda mer fokus på at disse ukene skal brukes til å få ting gjort.

– De første ni ukene vil jeg ikke se en eneste slide. Jeg vil se innhold og ting som er gjort. Det skal bli enda mer verdifullt å være med på ITSA, både for deltakerne, partnerne og investorene, lover Shanor, som jobber med nye modeller for ITSA-programmet utover høsten.