Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup
"Jeg ser store fordeler med bruk av teknologi i helsevesenet."
- Karoline Blikra Mokleiv, forretningsutvikler i Validé
Karoline Mokleivansatt Valide

Helseklyngen styrker staben

Karoline Blikra Mokleiv er vårt nyeste tilskudd til staben. Med seg i bagasjen har hun sykepleierutdannelse og en master i endringsledelse. Denne dama er over gjennomsnittet glad i teknologiske dingser, med andre ord perfekt for oppgaven.

Som student var Karoline Blikra Mokleiv nysgjerrig på arbeidet til Validé og Norwegian Smart Care Cluster, og sendte en e-post der hun spurte om hun kunne komme innom og hospitere. Slik hadde det seg at hun møtte Marit B. Hagland som er leder for Norwegian Smart Care Lab, og fikk tilbud om å jobbe deltid for lab-en i et halvt års tid.

15. juni 2020 hadde hun sitt første arbeidsdag i Validé som forretningsutvikler, og skal for det meste jobbe med tjenestene som Norwegian Smart Care Lab leverer til helseteknologibedrifter som trenger å verifisere sine produkter og tjenester før de er salgbare til kommunene og helsemarkedet.

LES OGSÅ: Hvordan jobber Norwegian Smart Care Lab?

Et smartere helsevesen
– Velferdsteknologi er spennende, og hvordan vi kan jobbe smart i helsevesenet. Egentlig er det utrolig enkelt. Enkle hjelpemidler kan gi stor frihet og mulighet for å bo hjemme i kjente omgivelser lengre, sier Mokleiv.

Med erfaring som sykepleier kjenner hun helsebransjen godt, og hun vil bruke sine erfaringer når mogendagens løsninger skal testes.

– For meg representerer denne jobben nye utfordringer, muligheten til å jobbe kreativt og problemløsende, forteller hun.

Glad i teknologi og simulering
Hjemme har hun det meste av teknologiske løsninger, og hun har alltid vært fascinert av teknologi.

– Jeg ser store fordeler med bruk av teknologi i helsevesenet, slik som blant annet videokonsultasjon og oppfølging via digitale tjenester, sier Mokleiv.

Da hun selv jobbet i helsevesenet tenkte hun ofte at mange av oppgavene ble løst på en tungvindt måte. Straks leverer hun masteroppgave om temaet simulering, et tema hun er brennende opptatt av.

– Simulering kan brukes til det meste, og kan være et veldig nyttig verktøy i Norwegian Smart Care Lab. Denne metoden gir muligheten til å avdekke taus kunnskap og høste lærdom på en mer effektiv måte enn dersom man utelukkende forholder seg til teori, sier hun.

Målet hennes er å kombinere sin helsefaglige bakgrunn med kunnskapen om organisasjonsutvikling og endring.

– Jeg føler at jeg har truffet blink, og ønsker å gjøre en forskjell gjennom arbeidet i Norwegian Smart Care Lab, avslutter Karoline Mokleiv.

Tekst og foto: Jofrid Åsland

LES OGSÅ: Stadig sterkere stab

"Jeg ser store fordeler med bruk av teknologi i helsevesenet."
- Karoline Blikra Mokleiv, forretningsutvikler i Validé