Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Suveren PT for kraft og styrke

Alphatek John Hauge og Eirik Haukali Oilers

STYRKE: John Hauge er markedsansvarlig i Alphatek og Eirik Haukali er trener for U20 og kvinneelitelaget til Oilers. Oilers tester løsningen til Alphatek og bidrar også til forskningsresultat innen treningsdisiplinen styrke. (Foto: Hilde Garlid, Validé)


Alphatek har utviklet, og patentert, treningsapparatet AlphaPWR. Den fungerer som din personlige trener for å bygge kraft og styrke. Den tar hensyn til dagsform og gir deg umiddelbar feedback når du gjør øvelsene både rett eller galt. Slik kan den også forebygge skader. Selskapet har utviklet ny måte å trene optimalisering og testing på, for å øke kundenes motivasjon og fremgang. Det overordnede fokuset er å redusere risikoen for skade under trening. Deres treningsplattform måler kraft i sanntid og gir tilbakemelding på kraft, hastighet, hopphøyde, balanse og teknikk i en rekke bevegelser.

Alphatek er et selskap i vekst og når stadig nye milepæler. Teamet besitter bred og kraftig kompetanse innen styrkeidretter og PT-bransjen. AlphaPWR leverer i dag treningskvalitet til toppidretten, til mosjonister på treningsstudio og innen helse og rehabilitering.

Validé møtte gründerne bak Alphatek første gang i vekstprogrammet ITSA Start i 2018/2019. Det muskuløse teamet, Åsmund Tveitevoll og Erik Vassøy Olsen, gikk seirende ut av programmet, og premien var en investering fra Validé AS. I tillegg til at løsningen er innovativ og unik, og nå patentert, er elementer som gamification, konkurranse og underholdning noe som gir løsningen et stort motiverende pluss for brukerne.

AlphaPWR er under testing innen toppidretten, og i salg i trenings- og rehabiliteringsbransjen.

Støttet av Validé
• Deltaker og vinner av ITSA Start 2018/2019
• Forretningsutvikler og styremedlem: Gry Isabel Sannes (sluttet), nå Eirik Sønneland
• Investering fra Validé AS


Oilers løfter Alphatek til nytt nivå

-AlphaPWR hever treningskvaliteten betraktelig. Den øker kunnskap om egen trening og dette er gøy. Det sier Eirik Haukali, trener for U20 og elitekvinnelaget i Oilers.

Fram mot jul deltar de unge spillerne i et forskningsprosjekt hvor de blant annet ønsker å finne ut om det er forskjell på gutter og jenter når det gjelder utholdenhet og belastning.

Suveren PT for kraft og styrke
Start-up-selskapet Alphatek har utviklet, og patentert, treningsapparatet AlphaPWR. Den fungerer som din personlige trener for å bygge kraft og styrke. Den tar hensyn til dagsform og gir deg umiddelbar feedback når du gjør øvelsene både rett eller galt. Slik kan den også forebygge skader.

Men for Oilers sine spillere handler alt om å bli bedre hockeyspillere, og få maks effekt av de mange timene de tilbringer i treningsstudio.

-Blir de bedre ishockeyspillere?

-Med Alphatek trener de opp styrke, kraft og hurtighet. Det er alle ferdigheter vi trenger i hockey. Apparatet forteller deg hele tiden hvor nær du er din egen maks, men det interessante er at vi ikke alltid trenger å makse for å få best effekt, sier Eirik Haukali.

Alphatek Eirik Haukali

- ET KRAFTIG LØFT: Eirik Haukali, trener i Oilers, tester nå AlphaPWR i sitt treningsarbeid med unge ishockeyspillere, menn og kvinner. Han er ikke i tvil om nytten av Alphatek sin løsning for både topp- og breddeidretten. (Foto: Hilde Garlid)

Eirik Haukali har Master i idrettsvitenskap, eier senteret Core trening og velvære, og har drevet med trening og rehabilitering i mange, mange år; blant annet som trener for Wang UNG og Wang Toppidrett. Haukali bekrefter at de tilbakemeldingene og målingene som AlphaPWR gir umiddelbart, måtte han ha gått svært analytisk til verks for å hente ut på andre måter.

-Det tar noe av gjetteleken ut av treningen. Data kan lagres og analyseres, og utøverne får umiddelbare og forståelige tilbakemelding. Det er bedre enn å se treningen på video etterpå, eller få tilbakemeldinger etter at analysen er gjort. Der og da kan de enkelt justere for feil, og det øker samtidig treningsmotivasjonen, sier han.

-Kan du si noe om resultatene fra forskningsprosjektet? Er det forskjell på gutter og jenter?

-Det ser ut til at jenter tåler bedre å jobbe nærmere sin maks, enn hva guttene gjør, sier han.

Treningskvalitet til elite, bredde og helse
Alphatek er et selskap i vekst og når stadig nye milepæler. Teamet besitter bred og kraftig kompetanse innen styrkeidretter og PT-bransjen. De er overbevist om at AlphaPWR både kan levere treningskvalitet til toppidretten, til mosjonister på treningsstudio og innen helse og rehabilitering.

-Hvilke av disse tre satser dere mest på?

-Alle tre. Olympiatoppen tester nå vårt apparat og løsning slik de selv ønsker det, og uten innblanding fra oss. Oilers er et annet proffidrettsmiljø som bruker forskning for å verifisere effekt. SIS treningssenter i Stavanger og treningssentre i Kristiansand og Hamar er også i gang. Alle gir oss gode tilbakemeldinger. Movon er et fysioterapi -og treningssenter i Sandnes som bruker løsningen innen helse, sier John Hauge, markedsansvarlig i Alphatek.

-Så dere er i markedet og gjør salg?

-Målet er 12 salg i løpet av 2022, sier Hauge. -Det kunne nok vært flere dersom vi ikke gjorde dette ved siden av jobbene våre, sier han.

Alphatek styrketrening

VERDIFULLT: Den umiddelbare tilbakemeldingen utøveren får på sine løft, sin styrke og kraft, er svært verdifullt både for utøver og trener, og det forebygger skader. (Foto: Hilde Garlid)

Sterk som en .....
Validé møtte gründerne bak Alphatek første gang i vekstprogrammet ITSA Start i 2018/2019. Det muskuløse teamet, Åsmund Tveitevoll og Erik Vassøy Olsen, gikk seirende ut av programmet, og premien var en investering fra Validé AS. I tillegg til at løsningen er innovativ og unik, og nå patentert, er elementer som gamification, konkurranse og underholdning noe som gir løsningen et stort motiverende pluss for brukerne.

Når du bruker AlphaPWR til å måle hvor tungt du kan løfte, dukker det opp dyretegninger på skjermen foran deg. Det er fascinerende gøy å måle krefter med en hund, en kenguru eller mot en gorilla – som er det aller, aller sterkeste dyret.

-Har noen vært der?

-Olaf Tufte prøvde, og han ville ikke gi seg, heller, ler John Hauge.

Alphatek partnere

BRUKERE: Toppidretten, treningssentre og rehabiliteringsselskaper bruker Alphatek. (Skjermdump: Alphatek.no)


Ut å hente penger
AlphaPWR er under utprøving og testing innen toppidretten, og i salg i trenings- og rehabiliteringsbransjen. Selskapet har nye lokaler på Tasta, hvor de selv setter sammen komponentene. Gründerne har, utrolig nok, klart å utvikle alt sammen ved siden av annen jobb i løpet av fire år. Nå trenger selskapet folk innen apputvikling og salg som er dedikert til oppgavene.

Selskapet er på investorjakt, og presenterer løsningen sin i flere miljøet. Kontaktnettet er stort innen både bredde og toppidrett.

-Hvor langt er det unna Premier League, for eksempel?

-Én telefon, sier Hauge.

Selv har han et stort hjerte for folkehelse, og hva motiverende trening gjør av underverk for folks fysiske og psykiske helse.

-I det store bildet er det både økonomisk og helsemessig viktigere hva vi kan gjøre for å få folk fra 0 trening til ukentlig trening. Effekten vil være helt enorm både for individ og samfunn, sier John Hauge.

VINNERE:

AlphaTek øverst på pallen

AlphaTek heter startupselskapet som gikk til helt til topps og sikret seg en investering på 300.000 kroner fra Validé i den femte ITSA-finalen i akeleratorprogrammets historie.

Alphatek 13