Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Make your home smart


GROWING: Tor Erik Skårdal, Erik Stokkeland and Stian Breivik Øien in Futurehome AS share the ownership with GET/TDC AS. That will hopefully give the company growth in Norway and the Nordic countries. (Photo: Hilde Garlid, Validé)Futurehome lets you control, automate and monitor your home from anywhere in the world. You get total control with a single app. With our user-friendly app and Smarthub you can connect a growing list of smart devices within lighting, heating, alarms and electronic locks. These can then work together to give you total control, comfort and security, all from one simple app.

Futurehome started as a UiS-student idea in 2012, and was established as a company in 2013. In 2018 GET/TDC entered as owner, and the company is now expanding in the Nordic countries. They currently counts 25 employees with offices in Stavanger, Oslo, Bergen and Trondheim.

Empowered by Validé:
• Student idea from UiS who in 2012 won support from Validé in a Venture cup.
• Incubator company
• Business development from Gry Isabel Sannes
• Investment from Validé AS, and is one of Validé´s top10 exits.

«We had a strong technology and no business plan. Validé helped us with it »
Erik Stokkeland, CEO and with Futurehome's founder


Futurehome kåret til Norges raskest voksende tech-selskap

Veksten til smarthusselskapet Futurehome de siste fem årene er på formidable 3861 prosent. Det gjør dem til Norges raskest voksende teknologibedrift i Deloitte sin kåring Fast50.

Futurehome AS ble etablert i 2013 da gründerne var en gjeng studenter fra Universitetet i Stavanger. Med bistand fra innovasjonsselskapet Validé kom de seg opp og ut av startgropa, og har med årene vokst til 25 ansatte og kontor både i Innovasjonspark Stavanger og i Oslo. De har hatt flere partnere på veien fra start til nå; som Validé AS, IKM Invest, Get/TDC og nå har det nordiske telekomselskapet Telia aksjemajoritet i selskapet.

- Vi er utrolig stolte over å vinne denne viktige kåringen blant så mange andre innovative selskaper. Dette er en bekreftelse på at smarte hjem er på vei å bli allemannseie. Vi opplever sterk vekst og med lansering av ny smarthub og smarthus-app er vi nå klare for å ta det nordiske markedet med storm, sier Erik Stokkeland, medgründer og administrerende direktør i Futurehome, til Deloitte.com.

VILL VEKST: Sigbjørn Groven, markedssjef i Futurehome, har lykkes med en formidabel vekst, som nå kårer dem til norske raskeste tech-selskap. (Foto: Hilde Garlid)


Født i en kjeller
Det hele startet i kjelleren til Erik Stokkeland sommeren før han skulle begynne som student på UiS. Han hadde fått en solid slump feriepenger, og hadde det travelt med å svi av disse på å bygge en «man cave» med alt flott og fint innen hjemmekino; lyd, film, dempet belysning osv osv.

-Det som irriterte meg var alle fjernkontrollene. Hvorfor ikke samle alt i en hub og styre alt fra mobilen? Tankespranget fra en smartere hjemmekinoløsning til en forretningsidé var ganske kort.

-På UiS ble vi introdusert for et gründermiljø og den regionale konkurransen av Venture Cup. På plakaten stod det: «Har du en forretningsidé?», og det hadde vi jo! Søknaden ble levert med en fyldig beskrivelse av produkt og teknologi, men bare en halvside om salg og marked. Nederst stod det «Get rich, or die trying» som en spøk, ler Stokkeland.

De kom videre fra den lokale Venture cupen i 2013, og premien var veiledning fra Validé. Der fikk de beskjed om at teknologien var sterk, men forretningsplanen svak. Med hjelp fra Validé fikk de utviklet en forretningsplan.

Samtidig som Futurehome så dagens lys, ansatte Lyse 100 personer i sitt selskap Smartly, som også hadde smarte hjem som forretningskonsept.

-Det satte fyr i konkurranseinstinktet til oss fem i Futurehome, sier Stokkeland. Selskapet opprettet et Oslo-kontor, men hadde hovedkvarter i Tårngalleriet i Stavanger sentrum. Da gründerne i 2018 solgte halve selskapet til Get/TDC, flyttet de tilbake til Innovasjonspark Stavanger, hvor det hele startet.

-Det er som å komme hjem, sa Stokkeland den gang.

Fishglobe i de raskes selskap
I 2018 deltok selskapet Fishglobe i vekstprogrammet «Oceans of Opportunites» som Validé sammen med Greater Stavanger, Stavanger kommune, Blue Planet og andre partnere har utviklet for å fremme innovasjoner i oppdrettsbransjen. Fishglobe er å finne på Deloitte sin vekstkåring. På listen er kun de tre i toppen som er ranket, de andre 47 står listet alfabetisk.

SMARTHUS:

Futurehome skaffer seg et nordisk marked for smarte hjem

Etter fem år er smarthjemløsningene til Futurehome installert i 1600 hjem og bygg. Målet i 2018 er 10.000 hjem. Dette kvantehoppet skal de lykkes med ved å ha GET/TDC som eiere.

Futurehome 1

KÅRING:

10 Validé-selskap på DNs liste over «Årets gründere»

Av 277 selskaper som deltar i Dagens Næringsliv sin kåret over å bli «Årets gründer» er åtte tilknyttet Validé. -Meget gledelig lesning, sier Gry Isabel Sannes, leder av forretningsutviklingsprogrammet ITSA.

Collage Dn Valide