Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Kakadu hjelper digital inkludering

ITSA Growth Kakadu

GRÛNDERE: Ingvild Erøy Prestårhus og Hege Fiskå (til venstre) er gründerne av Kakadu. Selskapet har fått mye oppmerksomhet for problemet, digitalt utenforskap, som de ønsker å løse med Kakadu. Her intervjuet av NRK Rogaland. (Foto: Hilde Garlid)


Kakadu er en digital læringsressurs, med mål å redusere digitalt utenforskap. Selskapet tilbyr steg-for-steg oppskrifter til dem som trenger hjelp til å bruke tjenester på nettet. Kakadu er gratis for brukerne.

Kakadu er også en digital plattform utviklet både for bedrifter som ønsker å inkludere alle kunder, uansett digitalt ferdighetsnivå. Verktøyet til Kakadu gjør det enkelt å komme i gang med å lage veiledninger på nett. Disse oppskriftene er det virksomheter, som servicetorget i kommunen, biblioteket, NAV, Helsenorge, banken (eller andre) som lager selv via verktøyet.

Selskapets visjon er at alle, gammel som ung, skal kunne nyttiggjøre seg av teknologi. Det handler om å ha kontroll i eget liv, og om det å være med i samfunnet - på tross av hvor digital hverdagen er. 600 000 står i dag på den digitale sidelinjen. Majoriteten av disse er over 60 år, men det gjelder også en del av de som står utenfor arbeidslivet og innvandrere. Forskning viser at problemet bare vil bli større, og ikke mindre som mange tror. Disse menneskene møter daglig utfordringer i et stadig økende digitalt samfunn. Både når det gjelder kritiske oppgaver som omhandler personlig økonomi og helse, men også andre tjenester innen transport, underholdning og fritidsaktiviteter.

De betalende kundene til Kakadu er virksomheter i både privat og offentlig sektor.

Prototyper av Kakadu er utviklet og brukertestet sammen med målgruppene. Første versjon ble lansert sommeren 2022.

Kakadu har fått prosjektstøtte Helsedirektoratet på 2,8 millioner, og plukket som som ett av 10 selskaper som fikk delta på Impact Startup Norways akseleratorprogram (vår 2021). De har flere betalte pilotkunder og strategiske samarbeid med aktører i privat og offentlig sektor. Kakadu har fra dag én gjort seg aktuell i både regionale og nasjonale nyhetssaker. Det innebærer flere radioinnslag, nettsaker, podcast og tv-innslag på NRK.

Støttet av Validé
• Deltaker på ITSA Growth
• Medlem av helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster
• Investering av Validé Invest II