Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Markedsplass for frakt langs kysten

Keelspot ITSA Growth Svein Arild Vatsø

KAPTEIN i EGET SELSKAP: Svein Arild Vatsø er skipper og gründer av selskapet Keelspot AS. Deres digitale løsning vil effektivisere transporten med kystflåten. (Foto: Hilde Garlid, Validé)

I dag er utnyttelsesgraden for kystflåtene som betjener Europa et sted mellom 60-70 prosent. Gammeldagse havnerutiner gjør at skip ikke seiler i optimal hastighet og at de sløser med drivstoff. En av de sentrale årsakene til at næringen sliter med ineffektivitet er at det er mange aktører involvert i transportkjeden.

Grunnlegger av Keelspot er Svein Arild Vatsø. Han har opplevd kystflåtens systemer som kaptein i denne typen kysttrafikk. Han har innsikt og bakgrunn for å utvikle en løsning som utnytter fraktkapasiteten mer effektivt og mer miljøvennlig.

Keelspot er en digital markedsplass for kystflåten. Løsningen gjør det mulig for lasteeiere å handle direkte med skipsoperatører og omvendt. Det gir større synlighet til markedet, samtidig som det gir begge parter mulighet til å tilpasse sin virksomhet til tilbud og etterspørsel i det daglige markedet.

Keelspots løsning vil redusere utslipp og klimaavtrykk fra denne sektoren ved at selve løsningen vil redusere systemisk avfall og svinn betydelig. Dette vil igjen gi lavere fraktpriser for næringen og økt lønnsomhet for skipsoperatørene fordi bedre utnyttelse av fartøyenes kapasitet gir økt verdiskaping i hele økosystemet.

Støttet av Validé:
• Inkubatorselskap
• Deltaker i ITSA Growth 2022/2023
• Investering fra Validé Invest II