Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Turisme med luksustog

Øivind Lindøe

FRONTFIGUR: Øivind Lindøe, gründer av Matkanalen og flere andre selskap, leder selskapet NLE som nå jobber fram et turismeprosjekt.

Norient Express er et nytt turistkonsept som ikke finnes i Norge fra før. Luksusreiser med tog har eksistert så lenge jernbanen har dampet seg over land i Europa, Asia og USA, med Orientexpressen som den aller meste kjente, men aldri i Norge. Går alt på skinner, ruller verdens første Norient Express ut fra Jernbanestasjonen i Bergen høsten 2024.

Bergensbanen og Dovrebanen har skinner gjennom indrefilet av norsk natur, og turopplevelsene som gründer Øivind Lindøe og Norient Express legger ut på er ikke noe hurtigspor. Togtilbudet skal ha avgang en gang i uken, og bruker seks dager på turen fra Bergen til Trondheim, via Lillestrøm. Natur og kultur skjer i samarbeid De Historiske AS, en paraplyorganisasjon av hoteller og restauranter som særlige vektlegger historiske og kulturelle opplevelser.

– I internasjonale medier blir dette også omtalt som noen av de vakreste jernbanelinjene i verden. Vi har gjort analyser og funnet ut hvor turistene vil reise, sier Lindøe til E24.no.

Et sterkt investorteam med blant annet Ståle Løvbukten, Børge Andersen Mari Helmer, Øivind Lindøe, Jorunn Lindøe, Marianne Eidesvik og Frank Vikingstad står bak selskapet.

Støttet av Validé:
• Inkubatorselskap Valide Haugesundregionen
• Forretningsutvikler: Rikke Lønning
• Styremedlem: Rikke Lønning
• Deltakelse på ITSA Growth batch 4 2022/2023
• Investering fra Validé Invest II