Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Wenn utvikler AI-løsning for å finne byggskader

Wenn property AI-løsning for skader på bygg

SKADE PÅ BYGG: Benedicte Økland er utvikler hos Wenn Property AS. Hun presenterte den AI-drevne, forskningsbaserte løsningen på Lyse sitt seminar i Oslo i oktober 2023. (Foto: Videopresentasjon).


Wenn Property AS er en spin-off fra selskapet Wenn ASA som har utviklet en scanningportal som finner skader på utleiebiler på et blunk. Grunders utgangspunkt var å utvikle en skadedeteksjonsløsning for bygg, men fikk råd om å velge en enklere bransje først. Løsningen CarEye ble utviklet, og er i bruk, i Norge og internasjonalt. Det er en portal som scanner biler, og finner skader, på et blunk. Etter fem års forskning sammen med Sintef, har Wenn ASA utviklet en tilsvarende løsning for eiendom, og etablert spin-off selskapet Wenn Property AS

Kort om satsingen:
• Det første produktet utvikles sammen med et av verdens største skadesaneringsselskaper, BELFOR. Sammen med dem etableres SaaS-løsningen «Wenn Copilot – damage report». Med Wenn Property sine løsninger får alle som eier, drifter eller vurderer bygg, et verktøy for byggdiagnostikk. Dette er en ganske så manuell oppgave i dag.
• IPR er knyttet til byggtaksonomi. Skadedeteksjonskunnskapen i Wenn ASA danner grunnlaget for back-end løsningen «Wenn Building Hub», som gjennom trening med skadedata, utvikler en AI som kan forebygge, begrense og håndtere byggskader.

Støtte fra Validé:
• Bistand fra FornybarVest, Ole Jørgen Engelsvoll
• Investering fra Validé AS

Se presentasjon av Wenn Property her: